Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobra vest za Partizan: Zahid nije povređen, hvatali ga grčevi zbog posta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Loša je svakako da će sve to potrajati do 10. aprila, a crno-beli do tada igraju mečeve na tri dana

  • 0
FK Partizan Foto: FK Partizan

Iznenadna izmena Gajasa Zahida na meču sa Spartakom, koji je Partizan dobio tesnim rezultatom (1:0) zabrinula je pomalo navijače crno-belih, tim pre što je u prvi mah delovalo da se Norvežanin povredio. Ipak, delić istine je posle utakmice otkrio trener Igor Duljaj, istakavši da nije reč o povredi, već o grčevima izazvanim nedostatkom hrane i tečnosti u organizmu usled strogog posta koga se vezista pridržava.

Naime, Zahid od početka Ramadana tokom dana uopšte ne konzumira hranu, dok vodu uzima isključivo u precizirano vreme. Tako je prvi put tečnost popio u poluvremenu meča sa Subotičanima, u kome je tokom prvog dela delovao sasvim solidno, a onda je u nastavku bilo primetno da gubi energiju da bi se posle jednog napada u drugom poluvremenu samo srušio na travu, posle čega je odmah i zamenjen.

Ovakav splet okolnosti u narednih desetak dana (do 10. aprila traje post) će svakako otežati pripreme mečeva crno-belih, tim pre da Zahid nije jedini fudbaler u taboru crno-belih koji posti, ali je njegovo odricanje najekstremnije.

Sa druge strane, raspored utakmica će izazov učiniti još težim i za igrače, ali i za stručni štab,, jer se naredni dueli igraju na tri dana. Partizan već u sredu gostuje Voždovcu, potom dočekuje Novi Pazar u Humskoj, a naredne srede još jednom će odmeriti snage sa "zmajevima", ovoga puta u četvrtfinalu Kupa Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj posle Spartaka: "Nije teško biti fin..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA