≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bolonja hita ka istorijskom plasmanu u Ligu šampiona! Fenjeraš "pregažen" sa pola snage

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osma pobeda na poslednjih deset mečeva

  • 0
Džon Lukumi i Aleksis Salemakers - FK Bolonja Foto: Tanjug / AP

Ako ste mislili da je Đirona jedino osveženje u ligama "petice" ove sezone prevarili ste se žestoko. Bolonja u Seriji A igra kao pre oko 60 godina i nalazi se u zoni Lige šampiona već nekoliko rundi, što je potvrđeno laganim slavljem protiv Salernitane 3:0.

Kolo koje se igra nakon Uskrsa na "čizmi" je nakon dana pauze nastavljeno upravo ovim susretom, a potencijalno iznenađenje se nije ni nagoveštavalo.

Rikardo Orsolini je pogodio za prednost u 14. minutu, Aleksis Salemakers duplirao vođstvo u 44. minutu, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade Haralampos Likojanis postavio konačan rezultat.

Mogla je pobeda biti i ubedljivija, ali ni ovo neće smetati navijačima, koji na plasman u elitu čekaju od 1965. godine kada su jedini put igrali u tadašnjem Kupu evropskih šampiona i u preliminarnoj rundi ispali od Anderlehta.

Trenutno Bolonja ima 57 bodova na četvrtom mestu, dva manje od trećeg Juventusa i šest odnosno sedam više od prvih ispod crte Rome i Atalante, koji će tek izaći na teren u ovoj rundi. Tim iz univerzitetskog grada je upisao osam pobeda na poslednjih deset duela.

Salernitana je poslednja na tabeli sa 14 bodova i sve je dalje od zone spasa.

(Telegraf.rs)

Video: Cela delegacija Bolonje stigla pred baziliku u Rimu: Nemo su hodali, jedan po jedan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA