Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni Ipsvič posle 22 godine nadomak Premijer lige! Golom u 97. minutu srušio Sautempton u velikoj drami

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je to neverovatno uzbudljiva utakmica

  • 3
FK Ipsvič Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Tek oni stariji ljubitelji fudbala setiće se legendarnog Ipsviča. Više od dve decenije ovaj klub nije bio deo Premijer lige, a to bi moglo da se konačno promeni ovog proleća. U korist toj činjenici ide i večerašnji rezultat iz 40. kola Čempionšipa.

Naime, Ipsvič je posle ogromne drame i preokreta, golom u 97. minutu savladao Sautempton kod kuće i tako se popeo na prvo mesto druge po kvalitetu lige Engleske, barem nakratko. Sarmijento je bio glavni i odgovorni urednik neverovatnog slavlja na "Portman Roudu".

Vodili su Ipsvič i Sautempton veliku borbu od samog starta utakmice. Igralo se otvoreno, lepo za oko, a od već u prvom poluvremenu smo videli tri gola.

Poveo je domaćin pogotkom Dejvisa na asistenciju Morsija u 13. minutu, ali je samo minut kasnije Adams poravnao rezultat, da bi deset minuta kasnije dva Armstronga bila autori preokreta.

U drugom poluvremenu, Broudhed je u 68. minutu izjednačio rezultat, da bi Ipsvič dobio vetar u leđa posle isključenja Brija zbog oštrog starta u 85. minutu. I uspeli su to da iskoriste i da dođu do velika tri boda.

Sada je Ipsvič prvi sa 87 bodova, dva više od Lestera koji ima meč manje i četiri više od Lidsa koji takođe tek treba da igra svoju utakmicu. Sautempton je četvrti sa 74 boda i izvesno će u plej-of.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda uz čuveni hit Rođe Raičevića pozvala navijače na meč protiv IMT-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA