≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atletiko Madrid ne odustaje od Lige šampiona: Jorgandžije "preživele" gostovanje Viljarealu

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atletiko se igrao sa živcima navijača...

  • 0
FK Atletiko Madrid Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Viljareal na gostovanju sa 2:1 u meču 30. kola La Lige. ova pobeda za popularne Jorgandžije znači i povratak na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Izabranici Dijega Simeona došli su na megdan Viljarealu rešeni da odnesu sva tri boda sa stadiona "De la Keramika". Od starta meča, sve je išlo dobro po goste koji već u 9. minutu preko Aksela Vitsela dolaze do vođstva. Rodrigo Rikelme je dobro asistirao, a Belgijanac se snašao i doneo vođstvo svom timu.

Do poluvremena rezultat se nije menjao, a u nastavku usledio je "hladan tuš" za Atletiko posle gola Serlota. Norvežanin je iskoristio dodavanje Morena i  postigao 14 gol u ligi ove sezone, za 1:1. Delovalo je da će se ovaj meč završiti podelom bodova, ali je u finišu utakmice, u 87. minutu, Nigez doneo pobedu Jorgandžijama posle dodavanja Aspilikuete.

Posle ovog meča, Atletiko MAdrid je preskoči Atletik Bilbao na tabeli i sada je na 4. mestu sa 58 bodova, 7 manje u odnosu na trećeplasiranu Đironu.  Viljareal ostaje na mestu broj 10 i nastavlja poteru za 7. mestom i Betisom, koje će najverovatnije doneti Ligu konferencija naredne sezone.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA