Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi skandal u Ajaksu: Generalni direktor "petljao" sa akcijama kluba, momentalno proteran iz Kopljanika

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleks Kroes je ujedno prekršio i holandski zakon

  • 0
Aleks Kroes Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ajaks prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj klupskoj istoriji. Rezultati su daleko od očekivanih, a skandal se niže za skandalom. Ovo ponedeljka stigla je vest da je supsendovan generalni direktor, Aleks Kroes sa kojim će momentalno biti raskinut ugovor.

On je optužen za "petljanje" sa akcijama kluba i insajdersku razmenu, što je čak i kažnjivo po holandskim zakonima.

Sve je otkriveno kada je Kroes kupio čak 17.000 akcija u klubu, samo nedelju dana pre nego što je proglašen za novog generalnog direktora 2. avgusta 2023. godine.

- Vrlo smo tužni zbog toga što se desilo u Ajaksu, jer to nanosi veliku štetu klubu i svima koji su pogođeni. Ponašanje Aleksa Kroa nije nešto što Ajaks ceni - rekao je jedan od glavnih ljudi Ajaksa, Mihel van Prag za klupski sajt.

Dodaje da se tako nečemu neće gledati kroz prste.

- To što je kupio akcije u tačno određeno vreme govori da je bio uključen u insajdersku razmenu akcija. To je kršenje zakona, a posebno je značajno kada ga radi generalni direktor. Posle pažljive istrage, odlučili smo da ga suspendujemo. Drugi članovi Upravnog odbora će preuzeti njegovu ulogu - rekao je Van Prag.

Ovo nije prvi skandal u Ajaksu, jer je prethodno Mak Overmars bio optužen da je slao videe neprimerene sadržine zaposlenima, a posle čega je suspendovan od strane FIFA na početku ove godine.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Zvezda povela u Ivanjići: Ilić igrao rukom, sudija posle VAR-a svirao penal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA