≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osmislio je originalnu proslavu gola zbog koje su navijači u ekstazi: Cela Evropa se sada grabi za njega

Vreme čitanja: oko 2 min.

Učestvovao je kod 51 gola u ovoj sezoni!

  • 0
Viktor Đokereš - Sporting Lisabon Foto: Maciej Rogowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Da ste pre dve i po godine čuli za ime Viktor Đokereš verovatno vam ono ne bi puno značilo. Momak mađarskog porekla odrastao u Švedskoj je tada za oko milion evra napustio redove Brajtona i pojačao Koventri, a verovatno nije mogao ni da sanja kakav status će imati danas.

U drugoj sezoni sa klubom u Čempionšipu pripala mu je druga poziciju na listi strelaca sa 21 golom i mesto u timu sezone, ali je promocija u Premijer ligu izostala u finalu plej-ofa, pošto je Luton bio uspešniji.

Nije se sada 25-goodišnji fudbaler dao pokolebati i klub i on su iskoristili mogućnost zarade i napretka, pa je lisabonski Sporting odrešio kesu i u najskupljem transferu ikada kada su u pitanju dolasci u Lisabon izdvojio 21 milion evra.

Ispostaviće se da je to možda i najbolji potez kluba ikada! U utorak su "lavovi" protiv ljutog rivala Benfike odigrali 2:2 u revanšu polufinala Kupa Portugalije i plasirali se u finale, a Đokereš je upisao svoju 15. asistenciju u sezoni u svim takmičenjima.

Bila je to njegova ukupno 41. utakmica, a podatak da je postigao 36 golova i da je već učestvovao kod 51 u ovoj kampanji zaista je na nivou najboljih napadača današnjice.

Sporting je uz to trenutno prvi u prvenstvu sa utakmicom manje i bodom više u odnosu na Benfiku, a utisak je jedino pokvaren ispadanjem od Atalante u osmini finala Lige Evrope.

Ono po čemu je Đokereš ipak najprepoznatljiviji jeste njegova proslava gola, koja je zaludela sve navijače kluba, posebno one najmlađe.

Šveđanin redovno prekriva usta sa obe ruke, a iako značenje toga nije do kraja otkriveno, pristalice su to oberučke prihvatile i sada svaki pogodak slave sa njim.

@matchday.fc I’ve never witnessed a celebration as popular as this one. From Coventry city to Portugal, sporting this man bag, goals for fun and brings along his celebration with him. Turning into one of your top strikers, VIKTOR Gyokeres isn’t slowing down anytime soon. #football #soccer #gyokeres #sporting #sweden #portugal ♬ original sound - Matchday

Đokerešova trenutna vrednost prema Transfermarktu iznosi 55 miliona evra i ukoliko ovako nastavi teško će ga Sporting zadržati na kraju kampanje. Deluje da će se debelo "opariti".

Vikor je u dosadašnjem toku karijere igrao i za matičnu Bromapojkarnu, kao i Sankt Pauli odnosno Svonsi. Za reprezentaciju Švedske postigao je šest golova na dvadeset nastupa.

(Telegraf.rs)

Video: Ronaldova mama nikad srećnija: Zađuskala nakon što je Sporting osvojio titulu nakon 19 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA