≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Hajduka na ivici suza posle haosa u Splitu: "Tužan sam, razočaran i besan"

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener kluba je ponudio ostavku

  • 0
Lukša Jakobušić Foto: Printskrin / Facebook / HNK Hajduk Split

Fudbaleri Dinama pobedili su Hajduk u Split u1:0 u polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske i plasirali se u borbu za pehar gde ih čeka duel sa Rijekom, ali retko ko će ovaj meč pamtiti po tome, iako je zagrebački klub u naletu forme.

Neredi koje su izazvali domaći navijači kulminirali su na kraju duela njihovim upadom na teren, nakon čega je nastao pravi haos.

Policija je uspela da ih zaustavi pre nego što su stigli do tribine sa Bed Blu Bojsima, a incidenti su potom preneti na ulice Splita, nakon čega je uhapšena 51 osoba.

Predsednik Hajduka Lukša Jakobušić obratio se javnosti jutro posle nemilih scena i bio je vidno uznemiren.

- Tužan sam, razočaran i besan, sve što jedan čovek koji voli Hajduk može osetiti nakon ovakve večeri. Pre tri godine rekli smo da želimo jak, moćan i gospodski Hajduk.

Nije bio zadovoljan ni igrom tima.

- Ovo sinoć nije bilo gospodski, ni snažno, ni moćno. Osećam sram zbog rezultata, a još više zbog igre i pristupa. Ovo nije Hajduk. U ovim obe utakmice, nije klub od 105 hiljada članova.

Potom je osudio ponašanje navijača:

- Razumem frustraciju navijača, svi smo frustrirani, ali destrukcija nije način. Ne mogu podržati ni opravdati to. To nije Hajduk, nije Split.

Govorio je i o potencijalnim promenama u klubu.

- Svako ko voli Hajduk, mora biti tužan. Ako smo ranije bili tužni, sada smo besni. Uvek se mogu dogoditi promene. Trener je upravo ponudio ostavku. Zašto bismo sada trebali odustati? Najveća je krivica moja, očekujem od svih nas koji smo tu da izdržimo do kraja, i od Uprave i od igrača. Znamo već sada da će biti promena na kraju sezone. Velika je odgovornost na igračima. I ovi koji su ušli na teren su ušli da im pokažu kako se igra. Dolazi do preklapanja kad neko ne radi svoj posao. Ne opravdavam nerede...

(Telegraf.rs)

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA