Vreme čitanja: oko 1 min.

Real planirao milijardu za renoviranje, a potrošio daleko više: Od cifre će vam se zavrteti u glavi

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Madriđani nisu štedeli i napravili su verovatno najbolje sportsko zdanje ikada viđeno

  • 0
Santjago Bernanbeu Foto: Printscreen/X

Renoviranje stadiona Santjago Bernabeu koštalo je znatno više nego što je prvobitno planirano, saopštio je ugledni španski ekonomista Hektor Moedano.

Madrid je već 2017. godine najavio planove za obnovu svog stadiona, koji je trebao da bude otvoren prošlog leta. Međutim, sada je rok pomeren za sledeće leto. Umesto planiranih troškova od milijardu evra, renoviranje će koštati neverovatnih 1,8 milijardi evra.

Stadion je dobio pokretni krov, velike ekrane i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, uključujući fudbal, košarku i tenis. Na primer, na njemu možete istovremeno igrati košarku i tenis. U okviru renoviranja izgrađene su brojne prodavnice, kafići i hotel.

Real Madrid je istakao da je ovo stadion 21. veka i primer digitalne budućnosti. Uz sve to, travnjak se može automatski savijati i skladištiti vertikalno u posebnu komoru ispod površine terena, neposredno uz najniži nivo tribina.

Teren Bernabeua u toj dubokoj komori ima sve potrebne uslove da ostane u savršenom stanju, od sistema za aeraciju i zalivanje do tretmana ultraljubičastim zracima koji simuliraju sunce. Posebno atraktivan je proces demontaže i montaže stadiona. Stadion takođe ima video ekran od 360 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Savić prati meč Partizana i Reala u Madridu: Nema dileme za koga navija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA