≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarno loša reakcija odbrane Mančestera obilazi svet: Koliko još šamara je potrebno Junajtedu?

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palmer het-trikom ozbiljno uzdrmao "đavole"

  • 1
Kol Palmer Foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Gledali smo dva engleska velikana, danas davljenika, ali dobili smo spektakl kakav možda nismo očekivali. Fudbaleri Čelsija pobedili su Mančester junajted 4:3 u poslednjem duelu 31. kola Premijer lige i tako začinili fudbalsko veče svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu.

Vodio je domaćin 2:0, potom gubio 2:3, da bi na kraju na zaista neverovatan način uspeo da dođe do velikog preokreta i pobede.

Junak je svakako Kol Palmer, trostruki strelac i neko ko je svojim partijama možda u srcima navijača "plavaca" jedina svetla tačka u aktuelnoj kampanji.

Konor Galager je postigao vodeći gol u četvrtom minutu, Palmer povisio na 2:0 u 19, a onda je usledio prvi preokret golovima Alehandra Garnaća, Bruna Fernandeša i još jednom argentinskog ofanzivca.

A onda je došao sedmi minut nadokande, Diogo Dalo je potkačio protivnika i sudija Džered Džilet je uz VAR konsultaciju ostavio svoju prvobitnu odluku, pa se Kol upisao i drugi put u listu strelaca. U 101. minutu posle kornera postavio i konačan rezultat, ali šta se ovde zapravo dogodilo?

Sam kao duh ostao je Palmer na ivici šesnaesterca, zaleteo se i neometano pogodio za erupciju slavlja na "Stamford Bridžu".

Kada se situacija malo bolje analizira dolazi se do zaključka da je defanziva Mančestera po ko zna koji put zakazala u ovoj sezoni i tako ponovo klub gurnula daleko od Lige šampiona.

U fudbalskim krugovima se rasrpavlja kako je moguće da igrač ostane nemarkiran na toj poziciji u dubokoj nadoknadi, a odgovor verovatno nema ni sam Erik Ten Hag.

Junajted na osam utakmica pre kraja (jedna zaostala) ima jedanaest bodova manje od četvrtoplasirane Aston Vile i teško će doći do plasmana u elitu. Što je možda i bolje za klub koji očekuje neke značajnije promene po dolasku novog vlasnika Džima Retklifa.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA