Vreme čitanja: oko 1 min.

Sporting dobio Benfiku i došao na korak od titule: Katamo napravio eksploziju u Lisabonu u 90. minutu!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč!

  • 0
Katamo, Sporting Foto: X / LusbyJack

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona su slavili protiv Benfike sa 2:1 u jednom od najvećih derbija portugalskog fudbala, te su sada došli na korak od titule, jer sada imaju četiri boda više uz utakmicu manje upravo od svog protivnika na šest kola do kraja!

Junak ove pobede je bio Ženi Katamo, bek iz Mozambika, koji je postigao dva gola i to na kakav način. Jedan je došao na samom startu utakmice, dok je drugi došao u 90. minutu, čime je samo svoju ekipu gurnuo ka šampionskoj tituli.

Meč je krenuo izuzetno dobro za Sporting, pritisnuti su bili Orlovi, Gončalveš je ukrao loptu, centrirao i tamo našao Katama koji je pogodio za 1:0 u prvom minutu susreta. Benfika je tada preuzela sve u svoje ruke, a bilo je dosta i varnica sa obe strane.

Miljenik navijača Benfike Anhel Di Marija je postigao gol za 1:1 na kraju prvog poluvremena i tako je viđena prilika za novu borbu u narednih 45 minuta. Napadali su jedni, napadali su drugi, Đokereš je imao dobru šansu u 53. minutu, Benfika je uzvratila preko Nereša, ali nije lopta završila u mreži.

Na samom kraju, Sporting je dobio korner, Katamo je ostao zaboravljen, precizno je šutirao i pogodio je gol za 2:1 i eksploziju u glavnom gradu Portugalije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA