≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spektakularan derbi Engleske: Junajted "preživeo" nalete Liverpula i poslao Arsenal na 1. mesto Premijer lige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri gola i podela bodova na Old Trafordu

  • 0
FK Liverpul, Mohamed Salah, FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Fenomenalan derbi Engleske viđen je na Old Trafordu u duelu najvećih klubova sa Ostrva - Mančester junajteda i Liverpula, gde su na kraju rivali podelili po bod (2:2).

Liverpul je važio za favorita pre meča zbog dobre forme, prvog mesta, ali i ranjive odbrane Crvenih đavola.

Ekipa Jirgena Klopa je u prvom poluvremenu držala čas fudbala Junajtedu, koji nije ni šutnuo na gol, dok je Liverpul mogao da vodi i sa tri razlike da je iskoristio sve šanse.

Na kraju prvog dela igre bilo je "samo" 1:0 golom Luisa Dijaza, koji je u 23. minutu poslao loptu u mrežu nakon asistencije Darvina Nunjeza.

A onda je u drugom poluvremenu viđen šok u 50. minutu. Mladi štoper Liverpula Džarel Kvansa je poslao lošu loptu ka Van Dajku, nju je presekao kapiten Junajteda Bruno Fernandeš, koji je skoro sa pola terena iz prve šutirao i iznenadio istrčalog Kelehera na golu Liverpula.

Kobi Maino je u 67. minutu doneo vođstvo Junajtedu posle asistencije Van Bisake, nakon čega je krenula totalna opsada gola Liverpula.

Junajted je nekako izdržao sve do 84. minuta, kada je posle prodora Eliota, Van Bisaka skrivio penal, koji je u gol pretvorio Mohamed Salah.

Napadao je Liverpul do kraja, želeo je tri boda, a najbolju šansu je u sudijskoj nadoknadi propustio Luis Dijaz, koji je šutirao preko gola neometan sa nekih pet metara.

Sada su Liverpul i Arsenal izjednačeni na tabeli Premijer lige sa po 71 bodom, ali Arsenal ima bolju gol razliku i trenutno je on prvi.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #5: Igrači Liverpula trče po Zlatiboru, da li je Luka Dončić razmažen?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA