Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je fotka polnog organa pokvarila jednu od najlepših fudbalskih priča

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donedavno su igrali najlepši fudbal u Evropi, sada se brukaju na svakom koraku

  • 0
FK Fejenord - FK Ajaks Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Delovalo je sve idilično za Ajaks od 2018. do 2022. godine, osvojili su tri titule i dva Kupa i igrali polufinale Lige šampiona gde su nesrećno ispali posle gola u dubokoj nadoknadi vremena!

Ali najvažnije od svega je to što je fudbalska publika uživalama u partijama koje su pružali Dušan Tadić, Hakim Zijeh, Frenki de Jong i ostali. Toliko da su svi, sem navijača Totenhema naravno, bili u žalosti kada je Lukas Mura potpuno neočekivano ostavio Kopljanike bez borbe za evropski trofej.

A onda - bum! Ajaks je polako krenuo da tone. Nevezano za to što su konstantno prodavali najbolje. U leto 2022. su bili šampioni, naredne godine su titutlu predali Fejenordu, da bih ovaj isti klub tokom vikenda brutalno ponizio i slavio rezultatom 6:0.

Dovukao se Ajaks tokom proleća do vrha, pošto su bili i u zoni ispadanja, ali teško će sledeće sezone igrati Evropu. Ako pitate njihove navijače, jedna od najlepših fudbalskih priča krenula je da tone onog trenutka kada se tadašnji sportski direktor Mark Overmars našao u centru skandala.

Bio je februar 2022. godine kada je Overmars završio na naslovnim stranama zbog seksualnog uznemiravanja radnica. Nedugo zatim, tvorac pomenutog Ajaksa morao je da napusti klub.

Mark Overmars Printskrin: Youtube/ESPN NL

Holandski portal "NRC" je nedugo nakon odlaska Overmarsa obelodanio razgovore sa 11 žena iz kluba, da bi se došlo do zaključka da je tadašnji direktor "pao" jer je iz toaleta slao fotke polnog organa jednoj od radnica.

Sve je počelo komentarima o oblačenju i seksi izgledu, da bi iz dana u dan to postajalo sve ozbiljnije i išlo do pomenutog fotografisanja polnog organa i slanja na određenu adresu. Nažalost po Overmarsa, poruke su "skrinšotovane" i na kraju...

- Suočio sam se sa izveštajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno poslednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osetio ogroman pritisak. Za nekoga u mojoj poziciji, to je neprihvaltljivo ponašanje, to uviđam tek sada. Ali kasno je. Ne vidim drugu opciju od ove da napustim Ajaks - rekao je Overmars tada.

Titula je osvojena u toj tekućoj sezoni, već smo pomenuli, zbog temelja koje je Overmars ostavio. Čak je i Tadić tokom tih dana potvrdio čija je zasluga sve to bila.

Dušan Tadić Foto: Tanjug / AP

- On je stvorio ovaj tim. Sebe je već osudio, a svi ljudi greše. U životu ne možeš tek tako da sudiš ljudima. Ne znam tačno šta se desilo. Mogu samo da kažem da mi je prijatelj i da ću uvek biti tu za njega ako mu nešto zatreba.

Overmars je nekoliko meseci kasnije preuzeo Antverpen, a ovaj belgijski tim je 2023. osvojio prvu titulu prvaka države još od 1957. godine.

A što se tiče Ajaksa i onde divne fudbalske idile, kada su "odučili" Real i Juventus, Kopljanici su došli u situaciju da su ove sezone od Fejenorda primili 10 golova u dva meča, od PSV-a pet u jednom, od Utrehta četiri, dok su im bodove uzimali GO Ahed Iglsi, Sparta, Fortuna, Nek, Cvole, Herkules...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA