Vreme čitanja: oko 1 min.

Liverpul našao zamenu za Klopa: Ponudili ugovor na 3 godine čoveku koji je plaćen 10 miliona evra Bragi!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čini se kao da je sve jako blizu realizacije

  • 1
Ruben Amorim Foto: Tanjug.rs/AP

Ekipa Liverpula će na kraju sezone ostati bez Jirgena Klopa, koji je jednostavno odlučio da napusti tim sa Enfilda i odmori. Dugo se spekuliše o njegovoj potencijalnoj zameni, Ćabi Alonso je bio dosta pominjan, ali, čini se kao da će na mesto Nemca doći jedan Portugalac.

Radi se o Rubenu Amorimu, trenutnom treneru Sportinga, koji je na dobrom putu da ovom klubu iz Lisabona donese i drugu titulu u prethodne tri godine u kojima je on na klupi!

Ruben Amorim je mlad trener, ima tek 39 godina, ali je već pokazao da je izuzetno talentovan. On je krenuo sa trenerskim poslom još 2018. godine, samo dve godine nakon kraja karijere, kada je preuzeo Kasu Piu, nakon čega se seli u B tim Brage, ali samo tri meseca kasnije postaje i trener prvog tima, te sa 7:1 pobeđuje Belenseš na debiju, dok osvaja i Kup.

Nakon Brage, Amorim se 4. marta 2020. godine seli u Sporting, i to za 10 miliona evra, što je treći najveći iznos za jednog trenera u istoriji. Ipak, ispostaviće se i da je ovo bila sjajna kupovina za Sporting, pošto je osvojio prvenstov, kao i dva "Taka de Liga" trofeja, kao i "Supertaku".

Liverpul je zato opasno zagrizao za njega, te su mu već ponudili ugovor na tri godine.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #5: Igrači Liverpula trče po Zlatiboru, da li je Luka Dončić razmažen?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA