Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši igrač Liverpula priznao da nije mogao bez kokaina: U početku to radite jedan dan, zatim drugi, a onda...

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marfi je jako patio nakon odlaska u penziju

  • 0
Deni Marfi Foto: Lee Mills / Zuma Press / Profimedia

Nekadašnji engleski reprezentativac Deni Marfi otkrio je da je patio od zavisnosti od kokaina nakon što se povukao iz fudbala.

Marfi je tokom karijere igrao za Liverpul, Čarlton, Totenhem i Fulam, dok je za Gordi albion zabeležio devet nastupa. Sa Redsima je uzeo Kup UEFA i Superkup Evrope, sa Fulamom je izgubio finale Lige Evrope.

Karijeru je završio 2013. godine u Blekburnu i potom je postao kolumnista i fudbalski analitičar. Međutim, nije mu lako bilo an početku penzije.

- U početku sam se bavio određenim stvarima da bih dobio čudno "zujanje". Mislim da je to bila akumulacija stvari pa mi je trebao malo bežanja od stvarnosti. A stvarnost se suočavala sa problemima. Kada igrate fudbal, adrenalin i dopamin vas teraju da razmišljate unapred i energično, bez obzira na druge stvari. Ova pitanja postaju velika bez fudbala - rekao je Marfi i dodao:

- Imao sam čaroliju od kokaina i pušenja trave. Piće, mogao bih da živim bez njega. Nisam bio alkoholičar. Mogao sam da sedim u kući sa alkoholom i ne pijem ga. Neko vreme sam bio zavisan od kokaina, da. Došao sam do tačke kada sam mislio da ne mogu bez toga. Što je bila glupost, naravno da sam mogao. U početku to uspete, radite to jednom nedeljno, dva puta nedeljno, uradite to dodatni treći dan i na kraju se to nagomila i zgrabi vas.

Nakon hrabre ispovesti, Marfi je nastavio da objašnjava kako mu je odlazak na individualnu i grupnu terapiju, zajedno sa pronalaženjem svrhe u razumevanju, pomogao da prevaziđe svoje probleme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA