≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gde je i šta radi fudbaler koji je "pošmrkao liniju" na terenu i imao najluđu proslavu gola svih vremena?

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najsvetlije trenutke doživeo u Liverpulu

  • 2
Robi Fauler, FK Liverpul Foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Fudbalski zaljubljenici se i te kako sećaju ostrvskih napadača sa kraja 20. veka. Naime, u Engleskoj Premijer ligi tada su nastupali fudbaleri poput Alana Širera, Majkla Ovena, Tedija Šeringema, Dvajta Jorka, Denisa Berkampa.

U čitavoj plejadi asova svoje mesto pronašao je i Robi Fauler. Nekadašnji centarfor, rođen 9. aprila 1975. godine, nastupao je za Mančester siti, Lids, Blekburn, ali je najsvetlije trenutke doživeo u dresu Liverpula.

Iako je bio ubrajan među najbolje napadače toga vremena, za reprezentaciju Engleske upisao je tek 20-ak mečeva, što zbog oštre konkurencije (Majkl Oven, Alan Širer), što zbog raznih nefudbalskih stvari.

Njegovu karijeru obeležila su dva poteza koja se i dan-danas prepričavaju.

Prvi je čuvena fer-plej reakcija posle koje je dobio nagradu UEFA. Naime, radi se o situaciji iz 1997. godine, sa meča Liverpul-Arsenal. Fauler je u jednom momentu izbio sam ispred Davida Simana, obišao ga i pao, a sudija je pokazao na belu tačku. Fauler je tada ustao i sugerisao arbitru da promeni odluku, ali bezuspešno. Ipak, penal je upravo izvodio pomenuti centarfor koji je bio u moralnoj dilemi, ali je odlučio da ga promaši.

Drugi potez svakako je obeležio njegovu karijeru i možda upravo u tome leži razlog što za Englesku nije odigrao više utakmica, a tiče se proslave pogotka. Robi je nakon pogotka koji je postigao u derbi meču protiv Evertona prišao gol-aut liniji i ušmrknuo je čime je aludirao na uzimanje kokaina. Iako je na svim testovima koje je prethodno odradio bio negativan, ovakav način proslave pogotka dao je za pravo navijačima Evertona ali i britanskoj štampi da ga dodatno diskredituju.

Fauler možda nije bio napadač poput Širera, Linekera ili Ovena, ali činjenica da je četvrti strelac Premijer lige u istoriji dovoljno govori. Trenutno radi kao ambasador Liverpuča.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: Tri izuzetno važna boda, ekipa se zadovoljila rezultatom u nastavku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA