≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kakav fudbal - strašan fudbal: Spektakl Reala i Sitija i 6 golova u Madridu, Arsenal se izvukao protiv Bajerna

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve će se, na kraju, rešavati u revanšu u Mančesteru i Minhenu

  • 5
Real - Mančester Siti Foto: AP/Tanjug

Spektakl smo očekivali - spektakl smo i dobili! Prve utakmice četvrrfinala Lige šampiona između Reala i Mančester Sitija i Arsenala i Bajerna donele su nam sve ono zbog čega se fudbal voli! Tu, pre svega, mislimo na preokrete i golove kojih je bilo sijaset - ukupno 10, od kojih su neki bili fenomenalni.

Real je gubio, vodio, pa opet gubio i na kraju je izvukao nerešeno protiv Sitija - 3:3 (2:1), dok je Arsenal vodio, pa gubio i takođe se izvukao da ne bude poražen od Bajerna - 2:2 (1:2)!

Start utakmice bio je noćna mora za Real koji je u 1. minutu ostao bez Čuamenija za revanš, a zatim već u 2. je primio gol. Francuz je oštro startovao u 45. sekundi kao štoper i zaradio je žuti karton koji ga isključuje sa meča u Mančesteru.

A da stvar po njegov time bude još gora, upravo iz tog slobodnog udarca je Bernardo Silva prevario Lunjina i pogpodio za vođstvo Građana. Tačnije, golman Reala je loše reagovao i častio je golom Siti.

Iskupio se Ukrajinac u 7. minutu kada je zaustavio šut Erlinga Halanda, da bi Kamavinga i Rodrigo napravili strašan preokret "kraljevskog kluba."

Najpre je Kamavinga u 12. izjednačio na 1:1, nakon što je lopta nekog zakačila ka golu Ortege, da bi Brazilac nedugo zatim pobegao sporoj odbrani Građana po levoj strani i pogodio za 2:1.

Potpuno neočekivano, sve je utihnulo u nastavku u Madridu i sve do 33. minuta nismo videli uzbuđenja. Griliš je tada izblokiran u izglednoj prilici, dok je Rodrigo odmah na drugoj strani mogao da se proslavi.

Real je do trećeg gola mogao na startu drugog poluvremena. Belingem i Vinisijus su za samo tri minuta imali dve sjajne prilike. Prvi je driblingoim izbacio dvojicu čuvara i šutirao pored stative, drugi je pobegao odbrani i šutirao preko gola. Morao je Brazilac bolje, da jeste - bio bi to verovatno gol.

Ono što njima dviojici nije uspelo, jeste Fodenu. Igrao se 66. minut kada je Englez odlično primio loptu na nekih 20-ak metara, šutirao iz kolena i Lunjin je ponovo vadio loptu iz mreže. Pet minuta kasnije usledio je potpuni prekoret. Fenomenalan udarac Gvardiola sa 17 metara završio je u mreži Reala.

Nije tu bio kraj, jer je Valverde u 79. uhvatio strašan volej na dodavanje Vinisijusa i poslao je loptu u malu mrežicu Orteginog gola za 3:3. Na kraju je ovo bio i konačan rezultat, po svemu prikatanom verovatno i najrealniji.

Potcenile su kladionice ekipu Bajerna pred gostovanje na Emirejtsu, verovatno zbog činjenice da Bavarci imaju lošu sezonu iza sebe, te su za njihov trijumf dali kvotu pet.

I duel sa Arsenalom počeo je košmarno za četu Tomasa Tuhela jer je Bukajo Saha već u 13. minutu pogodio za vođstvo domaćeg tima.

Ben Vajt je mogao da duplira prednost Arsenala, Nojer mu je odbranio zicer, a Gnabri je već u 18. izjednačio na 1:1. Kivoir je potom šutirao glavom posle centaršuta u 22. minutu, opet je Nojer spasio Bavarce, da bismo identiču situaciju i "duel" igrača Tobdžija i golmana Bajerna videli i u 27. minutu.

Opet je Nojer izašao kao pobednik, dok je Bajern njegove odbrane naplatio preko Harija Kejna u 32. minutu. Saliba je napravio penal minut ranije, a Kejn je nastavio da teroriše Arsenal. Dao im je ukupno šest golova na Emirejtsu, što niko do sada nije uspeo.

Gnabri je u 66. minutu mogao da reši pitanje pobednika, dok je Deklan Rajs u 51. pripretio iz slobodnog udarca kada je u pitanju Arsenal. Trosar i Žesus su zamenili Martinelija i Žoržinja, tražio je Arteta dobitnu kombinaciju da postigne gol, ali je Kejn bio taj koji je u 69. imao najbolju priliku. Ipak, blokiran je u poslednjem trenutku.

Žesus i Trosar, odnosno njihov ulazak u igru, na kraju su se isplatili Arteti. Prvi je bio asistent, drugi strelac u 76. minutu za 2:2. Koman je u 82. imao poslednju priliku da promeni nešto, ali ga je Raja zaustavio.

FK REAL - FK MANČESTER SITI 3:3 (2:1)

(Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71)

Real: Lunjin, Karvahal, Ridiger, Čuameni, Mendi, Valverde, Kros (Modrić 71), Kamavinga, Belingem, Rodrigo (Dijaz 71), Vinisijus (Hoselu 86).

Mančester Siti: Ortega, Akandži, Stons, Dijas, Gvardiol, Rodri, Kovačić, Silva, Foden (Alvarez 87), Griliš, Haland.

FK ARSENAL - FK BAJERN 2:2 (1:2)

(Saka 13, Trosar 76 - Gnabri 18, Kejn 32 pen)

Arsenal: Raja - Vajt, Saliba, Gabrijej, Kivijor (od 46. Zinčenko) - Edegor, Žoržinjo (od 67. Žesus), Rajs - Saka, Havetc, Martineli (od 66. Trosar).

Bajern: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Dejis - Lajmer, Gorecka - Sane (od 66. Koman), Musijala, Gnabri (od 70. Gereiro) - Kejn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    9. april 2024 | 22:57

    Arsenal je ostecen za Cist penal

  • Realnost

    10. april 2024 | 07:22

    Najbolje ekipe trenutno su real i siti, steta sto ih vec gledamo u cetvrtfinalu. Svaki put kad igraju su utakmice nenormalno dobre.

  • Miki

    10. april 2024 | 07:45

    Ukidanjem prednosti gola u gostima svaki neresen rezultat kao da se utakmica nije ni igrala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA