≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvodina izbacila Čukarički posle penala i ide u polufinale Kupa

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Carević je heroj Novosađana sa dva odbranjena udarca sa 11 metara

  • 0
FK Vojvodina Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su nakon penal serije izbacili ekipu Čukaričkog na Banovom brdu - 4:3 (1:1).

Posle prvih 45 minuta nismo videli, golove, zatim dva u nastavku, po jedan na obe strane - kada je za domaćina pogađao Đorđe Ivanović u 67. minutu, a za goste Vukan Savićević u 50.

Već na startu penal serije videli smo odbranu Lazara Carevića, koji je zaustavio udarac Nemanje Milojevića, da bi potom odbranio i šut Vukašina Jovanovića u petoj. Za Vošu su redom pogađali Zukić, Petrović, Lazarević i Savićević, dok su za Brđane precizni bili Ivanović, Melo i Ergelaš.

Ovim trijumfom Vojvodina se na neki način revanširala Čukaričkom za prošlosezonski poraz u polufinalu Kupa, dok su ova dva tima i nedavno igrali derbi 28. kola Superlige koji je, takođe, završen rezultatom 1:1.

Vukan Savićević Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Odigrali su Čuka i Voša potpuno dva različita poluvremena. Prvo je bilo nešto opreznije i lako je moglo da se završi sa golom više na kontu domaćeg tima pred pauzu, ali je zicer Igora Miladinovića u 16. minutu odbranio Lazar Carević. Sjajno je Đorđe Ivanović uposlio popularnog "Džina" koji je sa četiri-pet metara tukao pravo u golmana Voše.

Gosti su svoju najbolju imali preko kapitena Zukića u 22. minutu, kada je njegov udarac iz kaznenog prostora blokirao Jovanović. Išla je lopta u okvir gola, to je sigurno, s tim što situacija nije bila opasna kao ona na drugoj strani nekoliko minuta ranije.

Jedino još vredno pomena iz prvog dela jeste šansa Luke Adžića u 40. minutu. Carević je odbranio, mada se na kraju ispostavilo da je krilni napadač domaćeg tima bio u ofsajdu.

Tek što je počelo drugo poluvreme - Voša je dala gol. Igrao se 50. minut kada je odbrana Brđana bukvalno pustila Vukana Savićevića da trči sa loptom u nogama, dođe do 16 metara i udarcem u levu stranu matira Filipa Samurovića.

Upravo je Samurović u narednih 13 minuta bio heroj Čuke, jer je odbranio tri gol-šanse gostujućeg tima. Najpre je ukrotio udarac Mateusa koji je slično kao i Savićević dugo vukao loptu, negde oko 60 metara, i izašao jedan na jedan. Bilo je to u 53. minutu, da bi u 59. Samurović zaustavio šut Vukanovića nogom. Potom i nešto opasniji udarac glavom u 63. minutu.

I kao što to obično biva, usledila je kazna! Rezervista Stefan Kovač je odlično ubacio loptu u prazan prostor, Ivanović je pobegao Crnomarkoviću i iz prve je tukao ka golu Carevića koji nije imao šanse. Igrao se 67. minut...

Voša posle primljenog gola nije nijednom pripretila, dok je Čuka u 83. imala šansu iz slobodnjaka preko Stevanovića (loše je šutirao) i Ergelaša u 90. minutu.

FK ČUKARIČKI - FK VOJVODINA 1:1 (0:0)

(Ivanović 67 - Savićević 50)

Čukarički: Samurović, Nikčević (Subotić 78), Stevanović, Jovanović, Tošić, Sisoko, Docić (Kovač 60), Miladinović (Milojević 90), Ivanović, Adžić (Ergelaš 60), Pavkov (Melo 60)

Vojvodina: Carević, Crnomarković, Korać, Zukić, Seri, Petrović, Mateus, Savićević, Kembel (Ivanović 78), Lazarević, Vukanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA