≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duljaj otkrio da uopšte nije gledao penal seriju Partizana protiv Voždovca: "To mi je navika iz igračkih dana"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na kraju je ipak mogao da se raduje

  • 6
Igor Duljaj Foto: Telegraf.rs

Mnogo je drame bilo danas u Humskoj u utakmici četvrtfinala Kupa Srbije između Partizana i Voždovca, a na kraju je posle penal serije dalje prošao crno-beli tim - 1:1 (pen. 4:3).

Trener crno-belih, Igor Duljaj posle kamera Arene Sport stao je i pred ostale novinare za koje je istakao da je najvažnije da je Partizan prošao dalje.

- Izgleda da je tako, u neku ruku to može da bude pokazatelj da čak i kada je teško da momci ne gube veru, da ćemo kroz penale ostvariti svoj cilj. Krivo mi je što smo čekali penale, jer smo odlično otvorili utakmicu. Bilo je mirno, mislim da smo kontrolisali igru i tako smo završili prvo poluvreme. Nastavili smo u istom ritmu u drugom poluvremenu, ali kao da nismo bili opasni, kao da nam je falio taj jedan korak da napravimo. Imali smo protivnika koji nije imao šta da izgubi, odlično su odigrali, energična su imala ekipa koja se nije predavala. Kao što je rečeno, cilj je ostvaren, a Partizan je prošao dalje.

Zanimljivo je da penale nije ni gledao.

- Pa iskren da budem video sam prvi penal u regularnom, a penale nisam gledao posle. Tako, to mi je neka navika iz igračkih dana da ne gledam penale. Drago mi je što su se momci kao i prošli put sami prijavili. Sam je po svom osećaju se svako javio. Nisam video golove, pogledaću posle, ali čim su se javili i postigli golove jasno je da momci nemaju straha, da rade pošteno i iskreno. Treba malo i sportske sreće.

Neko je konstatovao da je Partizan sve tri penal serije ove sezone dobio.

- Pa ima tu i da kažem kao što je rekao kolega odličnog golmana, ali i izvođača. Ne može da se uvek postigne gol, ali pošto smo u tri meča to uspevali, a nismo u prošlosti, postoje neke stvari koje me raduju. Ova utakmica je završena i razmišljamo o sledećoj, a to je Čukarički.

Igor Duljaj, FK Partizan Foto: Youtube / FK Partizan

Gol pred kraj utakmice ga nije obradovao.

- Kada primite gol pred kraj je to možda pad koncentracije koji se dešava, ali na ovom nivou to ne sme da se dogodi. Jednom ćemo platiti za to. Kako počneš utakmicu tako moraš da završiš. Meč se završi kada sudija odsvira kraj.

Ponovio je da je motiv među igračima bio vrlo visok.

- Oni su zreli momci, bez ozbira na broj godina, sami su se javili. Jovanović je rekao da je kraj 90 minuta, da se okrećemo penalima, da treba koncentracije. Odgovornost je na igračima koji su preuzeli ulogu i još jednom akterima ove utakmice želeo bih da čestitam i svakom navijaču koji je došao po ovom toplom vremenu, imali su šta da vide. 

Veruje u golmana Jovanovića.

- Ništa nije obećao, ali kada je on u pitanju, ja sam miran.

O ambicijama u Kupu Srbije za kraj nije želeo puno, važnije su naredne obaveze.

- Nedelja je najvažnija utakmica protiv Čukaričkog, pa tek onda ta utakmica, ne znamo ni protivnika. Svaka sledeća je najvažnija. U ovom momentu je to Čukarički i Banovo brdo.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Duljaj: Pribojavao sam se penala, jer u karijeri nisam imao sreće sa njima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peđa

    10. april 2024 | 17:59

    Dajte mu ugovor na 10 godina ;)))) Hahahah. Ugasiće nas,kukala nam majka.

  • RSK

    10. april 2024 | 18:05

    Kada odlaziš? Povedi upravu! Povedi i Ostoju nemoj ga zaboraviti.

  • Igor Obrenovac

    10. april 2024 | 19:51

    Idi brate u Šahtjor kad te molim. Petrić i Duljaj dve najveće trenerske prevare koje su nametnuli Partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA