≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda je treći polufinalista Kupa! Crveno-beli slomili hrabri Vršac i nastavili pohod na novi trofej

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je Zvezda ogroman favorit pre susreta, ali ruku na srce, uspeo je Vršac, koliko, toliko da se održi u životu više od sat vremena

  • 16
Crvena zvezda - Vršac Foto: MNPress

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pobedom nad ekipom Vršca sa 3:0.

Bila je Zvezda ogroman favorit pre susreta, ali ruku na srce, uspeo je Vršac, koliko, toliko da se održi u životu više od sat vremena.

Ipak, na kraju je presudio kvalitet crveno-belih, koji su tako postali treći polufinalista, nakon što su plasman prethodno izborili Partizan i Vojvodina, i jedni i drugi posle penala.

Što se same utakmice tiče, bolje su izabranici Vladana Milojevića ušli u meč, i do prednosti došli već u šestom minutu susreta.

Posle jednog brzog kontranapada, lopta je stigla do Aleksandra Kataija, koji je ušao u kazneni prostor, i iskosa preciznim udarcem poslao loptu u dalji ugao gola gostiju.

I u nastavku je Zvezda imala kontrolu nad dešavanjima na terenu, ali nije bilo previše uzbuđenja, osim jednog udarca Žan-Filipa Krasoa, koji je u 18. minutu udarcem sa distance propisno namučio golmana gostiju.

Na poluvremenu je menjao Vladan Milojević, te se na terenu od 46. minuta našao i Gelor Kanga, umesto Mimovića, dok su u nastavku, u 59. minutu ušli i Šerif Endiaje i Osman Bukari.

Upravo Endiaje bio je u centru pažnje u 66. minutu, kada je duplirao prednost domaćina. Sjajno je primio loptu koja je išla "preko" odbrane, a potom iz dosta nezgodne situacije, u padu poslao loptu iza leđa Novića.

U nastavku se igralo u nešto lakšem ritmu, a Zvezda je pretila iz napada u napad. To se ponovo isplatilo u 83. minutu, kada je posle jednog prekida, Nemanja Milunović spsutio loptu glavom na drugu stativu, a Osman Bukari je poslao loptu u mrežu sa praktično jednog metra udaljenosti.

Time je ujedno i postavljen konačan rezultat - 3:0.

Poslednji polufinalista Kupa Srbije, biće poznat u četvrtak, kada će od 16.00 u Kragujevcu Radnički dočekati ekipu Novog Pazara.

Žreb za polufinale Kupa, biće održan u petak, i na njemu neće biti povlašćenih timova, što znači da može doći i do derbija u polufinalu.

Podsećanja radi, prethodnih dana se pisalo da će finale Kupa ove godine biti održano u Loznici, na stadionu "Novi Lagator".

(Telegraf.rs)

Video: Bakljada Delija na meču protiv Vršca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belic

    10. april 2024 | 19:12

    Više ne smem da pustim dete u školu da ne bi promoteri pokušali da mu uvale bunt karata za mezimicu. I onda kada vidim realnih 2000 ljudi na stadionu nekako mi bude drago što narod neće ništa na silu.

  • majda

    10. april 2024 | 19:59

    morace se svirati penal..ovo je nesigurno..idemo sudije..radite ono sto radite zadnjih 8 godina bez greske,,,

  • janko

    10. april 2024 | 21:54

    Uljezi iz Zagreba polako vracaju izvorno bordo plaveb dresove istaske NDH.Ako vas to ne izvadi iz krize manite ovo blebetanje o Srpskom ponosu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA