≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fudbal za svačiju dušu: Dva preokreta, pet golova i slavlje Barse nad PSŽ-om, Atletiko će još morati da strepi

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Odlične prve utakmice četvrtinala Lige šampiona

  • 3
Rafinja Foto: Tanjug / AP

Spektakl u Francuskoj! Ne jedan, nego dva preokreta smo videli na okršaju PSŽ-a i Barselone, a na kraju više razloga za zadovoljstvo imali su fudbaleri gostujuće ekipe koja sa prednošću odlazi u Kataloniju na revanš - 2:3 (0:1).

Utakmica u Parizu bila je zato mnogo interesantnija počevši baš negde od 30. minuta. Bilo je potrebno malo vremena da se ekipe "zagreju", a onda je počelo da pršti na sve strane.

I dok je Rafinja bio najveća opasnost po gol Pari Sen Žermena u tih uvodnih pola sata, upravo se na kraju dogodilo da je on i bio strelac uvodnog pogotka na ovoj utakmici, a za to je uveliko zaslužan i Lamin Jamal.

Sjajno je asistirao ovaj igrač, poslao je loptu spoljnom ka svom saigraču, a ovaj je uspeo da smesti loptu u mrežu posle užasne greške Donarume, koji je i ranije tokom poluvremena mogao da bude tragičar kada je istrčao u jedan na jedan sa Rafinjom. Ovoga puta, u 37. minutu spasa nije bilo.

Po povratku sa poluvremena, ipak, usledila je reakcija PSŽ-a. I to brzopotezna.

FK PSŽ, FK Barselona Foto: Tanjug / AP

Rastrčali su se igrači Parižana i momentalno su u 48. minutu došli do izjednačenja. Usman Dembele je dao gol protiv bivšeg kluba i to kakav. Bila je to minijatura sa desne strane, a na kraju je ispalio pravi projektil ka Barsinoj mreži i nije im bilo spasa.

Samo dva minuta kasnije još jedna uigrana akcija i novi gol Pari Sen Žermena. Ovoga puta je lopta po levoj strani prošla do Vitinje, koji je momentalno loptu prosledio u mrežu. Nije razmišljao ni momenta u tom 51. minutu.

Međutim, nije mnogo potrajala ta radost fudbalera Pari Sen Žermena i njihovih navijača. Žoao Feliks je napravio magiju, kao da je u "trepavicu" pogodio Rafinji u šesnaesterac, a ovaj je šutirao iz prve i pogodio drugi put večeras.

I onda posle kornera u 77. minutu, novi šok za fudbalere PSŽ-a. Tek što je ušao na teren, Kristensen je postao junak Barse. Posle kornera koji je izveo Gundogan, lopta je pala na peterac, a on se najbolje snašao i smestio loptu u mrežu, na kraju ispostaviće se postavivši i konačan rezultat.

FK Borusija Dortmund Foto: Tanjug / AP

Madriđani mogu da budu zadovoljni, ali će morati i da strepe do revanša. Atletiko je imao više od igre, lepu prednost, ali je to na kraju "prosuo" u završnih 10 minuta utakmice, pa će Dortmund imati čemu da se nada posle pogotka Alea u smiraj duela - 2:1 (2:0).

U Madridu smo gledali otvoren meč od samog starta, pre svega zahvaljujući veoma raspoloženim fudbalerima Atletiko Madrida, koji su jurnuli ka golu Dortmunda i to im se isplatilo.

Već u 5. minutu utakmice je Atletiko uspeo da povede posle velike greške golmana Kobela, koji je dao kosku svojim odbrambenim igračima. Tu zbrku je iskoristio Rodrigo de Paul, koji je na kraju uspeo da dođe do lopte i da je momentalno smesti u mrežu.

Nekih osam minuta kasnije je Lino bio u novoj lepoj šansi kada je "makazicama" sa 15 metara šutirao ka golu Dortmunda, ali je njegova sreća bila daleko veća kada je u 32. minutu na kraju uspeo da probije odbranu Dortmunda. Bila je to sjajna akcija koja je krenula po levoj strani, a lopta je na kraju od Grizmana došla do Lina, koji je imao lakši deo posla da je smesti u mrežu.

Usledio je dosta mirniji kraj poluvremena, gde je samo Matsen uspeo da pripreti Janu Oblaku u 42. minutu.

Jan Oblak Foto: Tanjug / AP

Drugo poluvreme je bilo daleko mirnije, a Dortmund je imao bolje šanse da dođe do gola. Prvo je to činio Brandt iz slobodnog udarca, kada je lopta preletela preko prečke u 75. minutu, a onda je pred sam kraj stigla nagrada za ofanzivniju igru.

Igrao se 81. minut kada je Ale volej udarcem smestio loptu iza golmana Oblaka, a ovaj nije mogao apsolutno ništa da uradi. Bio je to više nego precizan udarac, čime je Dortmund potpuno oživeo u ovom dvomeču.

Štaviše, Dortmund je u tom poslednjem minutu nadoknade imao još jednu veliku šansu, kada je Brandt šutirao, ali je pogodio rašlje i propustio ogromnu šansu da Milionerima čak donese izjednačenje.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti utakmice Partizan - Voždovac u Kupu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEXT 10 YEARS

    10. april 2024 | 22:25

    Kakav će napad imati REAL Madrid kad dođe Mbape Vinisius Rodrigo + vezni red Belingam Kamavinga Valverde Čuameni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA