Vreme čitanja: oko 1 min.

Čeferin isprozivao Hrvate: "Sramota! Blizu smo da im više ne dozvolimo da tamo igraju utakmice"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na meti su Maksimir i Poljud

  • 0
Zaječar stadion Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin javno je kritikovao infrastrukturu koju Hrvatska ima, odnosno nema, te poručio da su Maksimir i Poljud, stadioni Dinama i Hajduka, sramotni!

Čeferin je dao intervju za "Nacional" i tom prilikom je rekao da su pomenuti stadioni blizu toga da "dobiju crveni karton."

- Smatram da je fudbalska infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja država sa manje fudbalskih uspeha. Mada ni u fudbalsku infrastrukturu država nije uložila nijedan evro. Drago mi je što sada pričaju o nacionalnom stadionu i o velikim ulaganjima u sport, nadam se da nije predizborna kampanja, ali mi iz Saveza kažu da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo ulagati. Ali, po mom mišljenju, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao da ugosti ozbiljan meč. To je i dalje najbolji stadion u Rijeci. Osijek je nov, ali sve je malo. A Poljud i Maksimir su sramota - rekao je Čeferin i dodao:

- Kad vidite tu zatvorenu tribinu na Maksimiru... Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već nekoliko puta smo bili blizu te odluke. Sada se nadamo da će se nešto pomeriti. Čitao sam da su se nešto dogovorili sa gradom, sa crkvom, sa državom, sa HNS-om, ali ne znam detalje.

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA