Vreme čitanja: oko 1 min.

Atalanta održala čas fudbala na Enfildu, Svilar sačuvao mrežu u italijanskom derbiju

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljivi susreti u Ligi Evrope...

  • 2
FK Atalanta Foto: Tanjug.rs/AP

Odigrana su prvi četvrtfinalni mečevi u okviru Lige Evrope, a pobede su izvojevale ekipe Rome, Bajer Leverkuzena, Atalante i Benfike.

Potpuno neočekivanu i ubedljivu pobedu ostvarila je Atalanta, koja je na Enfildu sa 3:0 savladala Liverpul. Engleski klub je u ovom susretu nastupio u kombinovanom sastavu, što su gosti iz Bergama u potpunosti iskoristili.

Italijanski sastav je došao do vođstva u 38. minutu, kada je mrežu Liberpula pogodio Skamaka na asistenciju Zapakoste.

Ovaj rezultat bio je aktuelan i na poluvremenu, da bi na isteku 60. minuta Skamaka novim pogotkom duplirao prednost. Konačan rezultat postavio je Pašalić u 83. minutu.

Veliku pobedu zabeležila je i Roma, koja je minimalnim rezultatom - 1:0, slavila na San Siru protiv ekipe Milana. Jedini gol na meču postigao je Manćini u 17. minutu na asistenciju Dibale.

Među stativama kluba iz Rima stajao je Mile Svilar, koji je sigurnim intervencijama ulivao dodatno samopouzdanje poslednjoj liniji tima.

Što se ostalih rezultata tiče, Leverkuzen je na domaćem terenu golovima Hofmana u 83. i Bonifejsa u 90. savladao Vest Hem, dok je Benfika sa 2:1 pobedila Marselj.

Podsećanja radi, revanš susreti na programu su za nedelju dana.

(Telegraf.rs)

Video: Radnički trećim golom potvrdio pobedu nad Novim Pazarom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA