≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mile Svilar je junak Rome: Golman proglašen za igrača utakmice na velikom derbiju sa Milanom

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odbranio je kao "mačka" sve udarce koji su bili upućeni ka njemu

  • 5
Mile Svilar Foto: Tanjug / AP

Na papiru jedan od dva najzanimljivija meča četvrtfinala Lige Evrope odigrali su Milan i Roma na "San Siru", a pobedu je upisao gost minimalnim rezultatom.

Možda nije bilo ubedljivo kao u Liverpulu gde je Atalanta šokirala Liverpul sa 3:0, ali je pogodak Đanluke Manćinija bio dovoljan da se na "Olimpiko" vrati i više nego pozitivan rezultat.

Nakon meča se najviše priča o čuvaru mreže "vučice" Miletu Svilaru, koji je u potpnosti zatvorio svoj gol i nije dozvolio rivalima u pet navrata da se upiše na semafor.

U četiri situacije to su bili fenomenalne odbrane, pošto je Tidžani Rajndersu tri puta skidao sjajne prilike, a i Jasin Adli je jednom u neverici bio nakon što je Svilar skinuo zicer.

Zbog svega toga Mile proglašen za igrača utakmice, a privukao je i brojne komentare na društvenim mrežama.

Podsetimo, Svilar je nedavno odlučio da na internacionalnom nivou reprezentuje Belgiju umesto Srbije, iako je bio u planovima selektora Dragana Stojkovića Piksija.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: "Svilar? Više ga nećemo zvati! Imao sam ponude klubova i mogao sam da odem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đura

    12. april 2024 | 08:22

    Veliki uspeh srpskog, pardon belgijskog golmana!

  • Djomla

    12. april 2024 | 09:16

    Juce citam da je piksi odneo pobedu protiv Uefe, ja jedinu pobedu pamtim protiv Portugala u gostima jer smo tada poslednji put i odigrali fudbal. A ovo sa Svilarom ce nas tek skupo kostati. Da niko nista ne vidi i ne zna, a tolike pare primaju. Sad ce Bazdar da nas izvuce, a iskreno, siguran sam da nikad nismo imali korisnijeg i produktivnijeg napadaca koji na svake dve tekme daje gol, a da nikad ostatak tima nije bio gori. Mi nemamo tim, imamo nekog Frankesnstajna koji ne lici ni na sta.

  • JA

    12. april 2024 | 11:15

    BRAVO MILE.TO JE NJEGOV USPEH A SRBIJA I MILE.MILE ODABRAO SI KAKO TREBA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA