≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Endrik je možda prodat, ali tu je novi klinac: Dečak sa 16 godina debitovao u eliti i golom oduševio sve

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapamtite ime Estevao Vilijan

  • 0
Estevao Vilijan - FK Palmeiras Foto: Anderson Lira / imago sportfotodienst / Profimedia

Prošle nedelje započeta je grupna faza u južnoameričkim fudbalskim kupovima, pa tako i u najjačem Kopa Libertadores. Fluminense je branilac titule, a kao i uvek konkurencija je takva da se maltene ne zna ko bi moga oda bude najveći favorit pre ili na smaom početku sezone.

Samo su River Plejt, Atletiko Mineiro i Bolivar posle dva kola maksimalni, što je još jedna potvrda koliko će i ova kampanja biti zanimljiva.

Među ekipama za koje se smatra da će se boriti za trofej ubraja se i dvostruki uzastopni prvak Brazila Palmeiras, koji je opet sastavljen od niza mladih igrača, koje do odlaska u Real Madrid na leto predvodi sjajni Endrik.

Momak koji je nedavno postigao i gol za Brazil na "Vembliju" protiv Engleske je u duelu druge runde Kopa Libertadores ušao sa klupe, ali to nije sprečilo njegov tim da savlada urugvajski Liverpul sa 3:1.

Sva svetla "Alijanc Parka" u Sao Paulu bila su uprta u igrača koji se zove Estevao Vilijan, koji je samo sa 16 godina, 11 meseci i 18 dana upisao svoj debi u najvećim takmičenjima i upisao se u listu strelaca.

Momak koji pokriva poziciju desnog krila je prethodno odigrao pet utakmica u šampionatu Paulista i Braizelirau do sada, a ovo mu je bio premijerni gol. Već su krenula poređenja sa najvećim fudbalskim zvezdama, a čitavu priču samo podgreva informacija da je Palmeiras za Endrika i njega 2022. odbio 90 miliona evra od Pari Sen Žermena.

Zapamtite ime, Estevao Vilijan!

(Telegraf.rs)

Video: Dejan Rambo Petković slavi sa junakom finala Kopa Libertadores

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA