≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro Jovan Ciga Sekulić

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nenadoknadiv gubitak za sportsko novinarstvo u Srbiji

  • 1
Jovan Ciga Sekulić Foto: MN Press

Tužne vesti stigle su 12. aprila, pošto je srpsko sportsko novinarstvo pretrpelo veliki gubitak. Preminuo je doajen sportskog novinarstva i jedan od najnagrađivanijih novinara u Srbiji - Jovan Ciga Sekulić (71)

Sekulić je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a u novinarske vode ušao je 1974. godine. Profesionalno se novinarstvom bavio od 1. januara 1977. godine, a specijalnost mu je bila fudbal, dok je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Tokom bogate karijere radio je u dnevnom listu Sport, Blic, Glas janovsti, a bio je i glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednjih 20 godina svoje karijere radio je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike skoro čitavu deceniju, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti.

Izveštavao je sa najvećih sportskih takmičenja, Svetskih i Evropskih prvenstava u fudbalu, Olimpijskih igara, a izveštavao je o Crvenoj zvezdi u vreme kada je postala evropski i svetski šampion 1991. godine.

Bio je i pedsedavajući u Udruženju sportskih novinara Jugoslavije, potom i Srbije i Crne Gore, a bio je i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.

Ciginim stopama krenula je i njegova ćerka Marina, koja je poznata sportska voditeljka, koja sada radi za Arena Sport televiziju.

- Najponosnija što sam bila baš tvoja ćerka - napisala je Marina na Instagramu uz crno-belu sliku svog oca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    12. april 2024 | 12:09

    Saučešće porodici. Večernnjim Novostima , svim njegovim kolegama ! Počivajte u miru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA