≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael će učestvovati na Kopa Amerika: Ne, nije u pitanju šala!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo niotkuda

  • 0
Bibars Natho - Izrael Foto: Kim Price / Zuma Press / Profimedia

Fudbalski savez Izraela (IFA) objavio je da je zvanično sklopljena saradnja sa Fudbalskom asocijacijom Jućne Amerike (CONMEBOL) i u nekom od narednoh godina učestvovaće na Kopa Americi.

Poprilično neverovatnu vest prenosi ugledni "Atletik", doduše samo uz informaciju da će "neka evropska selekcija" igrati na prestižnom turniru.

Kako je Izrael član UEFA jasno je da će to oni biti nakon sklopljene saradnje. Razlog je najverovatnije to što njihov tim nikada nije igrao na velikom takmičenju.

- Ponosni smo što se pridružujemo velikoj porodici CONMEBOL, koja uključuje svetske prvake iz Argentine i peterostruke svetske prvake iz Brazila - ističu Izraelci.

Dodaje se da su sporazum potpisali predsednik CONMEBOL Alehandro Domingez i predsednik IFA Moše Zuares tokom Kongresa ove konfederacije u Asunsionu.

Podsetimo da su na Kopa Amerika već učestvovali Katar i Japan, dok će ove godine to činiti i selekcije iz KONKAKAF-a poput Meksika i SAD.

(Telegraf.rs)

Video: Natho majstorskim gol doneo Partizanu prednost

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA