Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika vest! Slobodi iz Užica vraćeni oduzeti bodovi, Piskavac doveo Rosonere na dva poena od opstanka

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štaviše, mečeve plej-ofa bi u gradu na Đetinji čak mogli da dočekaju i van opasne zone

  • 1
Sloboda Užice, Mačva Šabac Foto: Telegraf.rs

Velike vesti iz Prve lige Srbije! Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije pravosnažno je usvojila odluku o vraćanju bodova užičkoj Slobodi, a koje je oduzeo direktor takmičenja Aleksandar Pivić zbog činjenice da je na utakmici protiv Radničkog iz Novog Beograda jedan od igrača kluba iz grada na Đetinji nosio dres sa pogrešnim brojem.

On je to "protumačio" na način da je Sloboda igrala sa igračem koji nije bio u protokolu, što nije bilo tačno, jer je taj igrač bio registrovan i evidentiran od strane delegata.

Sloboda je taj meč dobila rezultatom 0:1 u gostima, ali je naknadno saznala da je ostala bez ta tri boda, što bi je stavilo u vrlo težak položaj u borbi za opstanka. Užičani su se momentalno oglasili saopštenjem i istakli da će ukoliko Komisija za žalbe ne bude preinačila odluku ići sve do UEFA i FIFA. Za tim ipak neće biti potrebe.

- Kako je bilo očekivano, Komisija za žalbe FSS-a usvojila je žalbu našeg kluba na prvostepenu presudu čime su pošteno osvojeni bodovi na terenu vraćeni pobedniku susreta Radnički NB - Sloboda. Ova pravedna i ispravna odluka biće dodatni podstijac našim igračima i navijačima da sutra u 16.00 svom snagom krenu na beogradski Grafičar - napisali su na Instagram stranici Slobode iz Užica.

Stanje na tabeli je sada takvo da Sloboda ima 32 boda na 13. poziciji, samo dva manje od Metalca iz Gornjeg Milanovca koji je prvi iznad zone ispadanja. Užičani su u seriji od četiri uzastopna trijumfa od dolaska Ljubiše Stamenkovića Piskavca.

(Telegraf.rs)

Video: Radnički trećim golom potvrdio pobedu nad Novim Pazarom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA