≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govorili su da su "mrtvi", a oni mogu da imaju 6 timova u LŠ sledeće sezone

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika stvar bi mogla da "pogodi" Italijane

  • 0
Mile Svilar Foto: Tanjug / AP

Iako su tokom ove sezone govorili da Serija A nije na nivou prethodnih i da su kvalitet i popularnost opali, Italija bi lako mogla da iz razuveri i da sledeće sezone ima šest klubova u Ligi šampiona!

Bio bi to istorijski rezultat za Seriju A, a da bi se to dogodilo potrebno je da se poklope neke kockice u finišu sezone. Pre svega kada je u pitanju osvajač Lige Evrope.

Dakle, ukoliko pomenuto takmičenje osvoje Roma ili Atalanta, timovi koji su blizu polufinala, a u međuvremenu kroz šampionat ne obezbede LŠ, Italijani će moći da računaju na tih šest ekipa.

Razlog je i taj što novi "pravilnik" koji se računa od leta 2024. daje Seriji A potencijalno dodatno peto mesto zbog UEFA koeficijenta, dok su upravo Roma i Atalanta 5. i 6. na tabeli.

Vučica, doduše, ima dva boda manje od četvrtoplasirane Bolonje i mogla bi u LŠ kroz TOP 4. Inter i Milan su sigurni, Juventus je trećeplasirani sa sedam bodova više u odnosu na Romu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA