Vreme čitanja: oko 3 min.

Stanić pred derbi kola Superlige: "Veliki respekt Partizanu i Duljaju, maksimum za dobar rezultat"

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na Banovom brdu nisu imali mnogo vremena za tugovanje, već u nedelju na istom mestu od 19,15 časova igraće derbi poslednjeg, 30. kola preliminarne runde Super lige Srbije protiv Partizana

  • 0
Goran Stanić, Čukarički Foto: MN Press

Čukarički je u sredu eliminisan u četvrtfinalu Kupa Srbije od Vojvodine posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Međutim, na Banovom brdu nisu imali mnogo vremena za tugovanje, već u nedelju na istom mestu od 19,15 časova igraće derbi poslednjeg, 30. kola preliminarne runde Super lige Srbije protiv Partizana.

- Uvek je bolna eliminacija posle penala. Mi smo, nažalost, izgubili od Vojvodine i ispali iz Kupa, Partizan je na taj isti način prošao dalje u duelu sa Voždovcem. Malo su u psihološkoj prednosti, ali zaista nemam nikakvih zamerki mojim igračima. Radili smo na oporavku, fizičkom i psihološkom, ne bi trebalo da bude nikakvih problema u tom smislu pred duel sa Partizanom – kazao je šef struke Čukaričkog Goran Stanić, koji je potom nastavio:

- I prethodne utakmice, protiv Novog Pazara, dve sa Vojvodinom i protiv TSC-a, bile su prilično teške i neizvesne. Neće se po tome razlikovati ni naredna. Igramo protiv ekipe koja je konstantna cele sezone, sa sjajnim trenerom koji od ove ekipe izvlači maksimum. Na nama je da pre svega razmišljamo o našoj igri i da ne odstupamo od nekih naših ideja.

FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Nije želeo Stanić da izdvaja pojedince u ekipi Partizana.

- Imaju izuzetan, pre svega kompaktan tim. Svi su podjednako kvaliteteni, nema mnogo onih koji odstupaju, što nam umnogome otežava posao u pripremi utakmice. Odličan su miks starijih i mladih, domaćih i stranih igrača, i to je njihova velika prednost u odnosu na ostale ekipe.

Ističe Stanić i da neće biti posebne taktike za duel protiv Partizana, ali da to umnogome zavisi i od „faktora rivala“.

- Polako ulazimo u nešto svoje, prepoznatljivo. Neću odstupati od toga ni ovoga puta, trudićemo se da radimo te stvari na terenu koliko god budemo mogli. Ali, ovde postoji i faktor protivnika, Partizan će nam dosta otežavati situaciju, to je jedan od dva najbolja tima u našem prvenstvu.

Na pitanje da li bi mu bod bio po meri, Stanić je dao kratak odgovor.

- Nikad pre utakmice ne planiram da idemo na bod. Ne volim da dajem prognoze, videćemo kako će se meč odvijati – kazao je Stanić, koji je još dodao:

- Pre svega moramo da budemo koncentrisano na stvari koje vežbamo, moramo da budemo kompaktni u defanzivi, ujedno i dovoljno agresivni. I naravno dosta brzi ka napred.

Đorđe Ivanović Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Raspored u ovom delu sezone je prilično zgusnut, ali Stanić ističe da ekipa neće pretrpeti značajnije promene.

- Ne verujem da će biti mnogo rotacija, imamo jezgro ekipe. Trudimo se da odmaramo ekipu, biće možda jedna do dve promene, kao što je to bio slučaj i u prethodnim utakmicama.

Još jednom je Stanić želeo da se vrati na rad Igora Duljaja u Partizanu, za kojeg je imao samo reči hvale.

- Zaista, bez ikakvog laskanja, treba odati sve počasti čoveku. Pogotovo, ako uzmemo u obzir da situacija nije laka. Partizan je pod Duljajem trenutno drugi na tabeli, bori se za titulu prvaka Srbije, obezbedio je plasman u polufinale Kupa, afirmisao je dosta igrača koji bi klubu mogli da donesu značajnu zaradu. Trener je taj u Partizanu koji drži sve pod kontrolom i imam veliki respekt prema svemu što radi.

S obzirom na to da se radi o duelu poslednje runde Preliminarne faze, već se polako prave i kalkulacije ko će sa kim igrati u plej-ofu.

- Mi ipak apsolutno ne razmišljamo o tome, nema nikakvih kalkulacija kod nas. Kad se završi meč sa Partizanom pripremaćemo se za sledeću utakmicu, ko god da nam bude rival. Znamo šta nam je cilj, trenutno malo zaostajemo za Vojvodinom i Radničkim, ali imamo i sasvim dovoljno vremena da okrenemo sezonu u svoju korist.

Za kraj, Stanić je hteo da pohvali dvojicu dojučerašnjih prvotimaca Čukaričkog, a sada uzdanice Partizana.

- Partizan se između ostalog pojačao sa naša dva igrača, Bojanom Kovačevićem i Aleksom Jankovićem u polusezoni. Kovačević je već pokazao da je veliko pojačanje, siguran sam u to da će i Janković to uskoro pokazati. Da su ostali na Banovom brdu, mnogo bi nam značili, ali jednostavno situacija je takva da su oni sad igrači Partizana – istakao je Stanić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA