≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda rutinski savladala Železničar: Crveno-beli sa šest uzastopnih pobeda u Superligi idu na večiti derbi

L. I.
S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lako i jednostavno je Zvezda danas slavila na Marakani

  • 28
FK Crvena zvezda - FK IMT Foto: MN Press / M. Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezdebez ikakvih većih problema su danas na stadionu "Rajko Mitić" savladali ekipu Železničara iz Pančeva, čime su ligaški deo Superlige Srbije završili na prvom mestu na tabeli, a preostaje da se vidi da kojom razlikom u odnosu na večitog rivala, ekipu Partizana - 3:0 (1:0).

Interesantno je da već u narednom kolu gledamo večiti derbi u Superligi Srbije, a da će domaćin biti upravo Crvena zvezda. Tim Vladana Milojevića će u taj meč ući sa šest vezanih pobeda u Superligi Srbije, a poslednji put su prosuli bodove baš protiv Partizana.

Danas nije bilo govora o tome. Mada je prvo poluvreme bilo prilično "dosadnjikavo" sa manje šansi i nešto usporenijim tempom, Zvezda je igrala strpljivo i nije dopuštala gostima da naprave nikakvu šansu i eventualno odvedu ovaj meč u drugom smeru.

Već u 6. minutu je mogao biti probijen led da je Olajinka bio samo malo smireniji, ali pošto to nije bio slučaj, lopta je otišla u nepovrat.

Usledio je period nešto mirnije igre sve do pred kraj poluvremena kada je Ivanić uspeo da zatrese mrežu baš u 45. minutu. Kačio je loptu taman toliko da je skrene u mrežu posle centaršuta Bukarija sa strane. Odbrana Železničara to nije očekivala ni najmanje, a mogla je da bude i žestoko kažnjena.

Jer već u trećem minutu nadoknade je moglo biti 2:0, samo da je malo precizniji bio Endiaj, koji je pogodio stativu.

U nastavku meča usledio je novi pad u tempu, dosta seckanja igre zbog izmena, ali i novi pogodak crveno-belih negde po početku poslednjih 20 minuta fudbala.

Igrao se 72. minut kada je Katai faktički odmah po ulasku na teren uspeo da pronađe Šerifa Endiaja, koji se dobro snašao i smestio loptu u mrežu, a VAR je potvrdio da nije bilo nedopuštene pozicije.

Konačan rezultat na ovom meču postavio je Olajinka, kojeg je Šljivić lepo pronašao pošto je ukrao loptu na sredini terena. Gledao je Piter šta da radi sa loptom, a onda je shvatio da može i sam da reši situaciju i smestio je loptu iza golmana gostiju.

Podsetimo, sledi večiti derbi naredne subote od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti utakmice Partizan - Voždovac u Kupu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belic

    14. april 2024 | 17:58

    Sto je Šerif skočio na glavu ovom dobrom momku iz Pančeva pre gola.... sigurno je to po pravilima dozvoljeno? Inače više podelili karata samo u gimnaziji Sveti Sava nego što ima publike na stadionu, toliko o interesovanju za regularnu ligu.

  • slavko

    14. april 2024 | 17:55

    Idemo nre braco Srbi 70% nas je za Srpski ponos.Kad pobedjujete slavimo kad gubete patimo ali smo ivek uz vas nemamo rezervnu drzavu kao ovi tudjmanovci.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. april 2024 | 19:01

    Људи моји шта је ово? Је ли то могуће? Напољу +30 на лавору -7. Каква је ово непогода

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA