≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorija u Nemačkoj! Leverkuzen "skinuo" Bajern sa trona posle 12 godina i osvojio prvi trofej u Bundesligi

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno je došao kraj dominaciji tima iz Minhena

  • 2
FK Bajer Leverkuzen Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena šampioni su Nemačke! Prvi put posle 12 godina skinuli sa trona ekipu Bajerna, koja je imala apsolutnu dominaciju više od jedne decenije i došli su do svog prvog pehara u istoriji u Bundesligi, pošto su pet puta bili vicešampioni - 5:0 (1:0)! 

Apsolutno ludilo vladalo je u gradu pre utakmice, a po poslednjem sudijskom zvižduku, gotovo svi navijači na stadionu rešili su da utrče na teren u znak proslave velike titule i uspeha.

Na dominantan način je Leverkuzen uspeo da dođe do pehara ove sezone u Bundesligi, čime je odigrao najuspešniju sezonu u istoriji kluba. Farmaceuti pored trofeja Bundeslige imaju šansu da dođu do Kupa Nemačke i Lige Evrope.

FK Bajer Leverkuzen Foto: Sport Klub / Printscreen

Za sada, na ovih pet kola do kraja, Leverkuzen nema ni poraz u Nemačkoj. Ostvario je 25 pobeda, ima četiri remija, a sa 79 bodova je pobegao Bajernu na +16, što je i matematički nemoguće dostignuti.

Verder je danas samo "ulepšao" ovu feštu, pošto je primio petardu. Poslednji put je u sezoni 2011/12 Borusija Dortmund bila tim koji nije Bajern, a koji je uspeo da uzme titulu Bundeslige. Tada je i tim iz Bremena još bio među jačima...

Večeras je primio pet golova. Prvo iz penala u 25. minutu preko Bonifejsa, a u drugom delu je potpuno potonuo.

Ređali su se pogoci Granita Džake u 60. minutu, potom Florijana Virca u 68, 83. i 90. minutu, pa je ovaj fudbaler het-trikom na najlepši način obradovao sve na stadionu.

Nema sumnje da će se slaviti do duboko u noć na ulicama Leverkuzena. Neće biti čudno i ako bude dosta odsustava sa posla tokom sutrašnjeg dana zbog epskog uspeha Bajera.

(Telegraf.rs)

Video: Radnički trećim golom potvrdio pobedu nad Novim Pazarom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA