Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda nominovala Sremčevića za nagradu "Zlatni dečko" za najboljeg mladog fudbalera na svetu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova nagrada se tradicionalno dodeljuje svake godine

  • 1
Uroš Sremčević Printskrin: Youtube/crvenazvezdafk

Fudbaler Crvene zvezde Uroš Sremčević je nominovan za nagradu “Zlatni dečko”, koja se tradicionalno dodeljuje najboljim mladim fudbalerima na svetu.

Kriterijum za nagradu je vremenski period od 3. oktobra 2023. do 27. marta 2024. godine, a prvi favoriti za osvajanje su Lamin Jamal (Barselona), Žoao Neveš (Benfika) i Alehandro Garnačo (Mančester Junajted).

Među kandidatima je ukupno 100 fudbalera, a gotovo svake godine se neko i iz tabora Crvene zvezde nađe među nominovanima, što dovoljno govori o Omladinskoj školi kluba sa Marakane.

Nagradu je uveo "Tutosport" još 2003. godine, a među osvajačima su se do sada našli asovi poput Lionela Mesija, Kilijana Embapea, Erlinga Halanda.

Aktuelni laureat je Džud Belingem, a novinari su ti koji glasanjem biraju pobednika. Sremčević je rođen 24. aprila 2006. godine i nema sumnje da predstavlja budućnost Crvene zvezde i srpskog fudbala.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović o meču sa Studentskim centrom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA