Vreme čitanja: oko 4 min.

Ispovest bivšeg golgetera Zvezde: "Radio sam na građevini, konobarisao, a zvali su me i 'kralj bakra i klima'"

S. L.

Vreme čitanja: oko 4 min.

On je bio jedan od najboljih napadača, kada je statistika u pitanju u dresu Crvene zvezde

  • 0
Petar Orlandić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Dosta veliki broj fudbalera je prošao kroz Crvenu zvezdu u prethodnim godinama, ne zna im se ni broj. Neki su veoma brzo i lako kupili srca navijača, a neki su zaboravljeni kao da nikada nisu ni bili deo kluba. Jedan od ovih prvih je i Petar Orlandić, bivši napadač kluba koji je imao neverovatne brojke igrajući za klub sa Marakane.

Petar Orlandić je neko ko je imao jednu od najboljih statistika kada je reč o Crvenoj zvezdi, pošto je na 34 utakmice za klub sa Marakane postigao čak 15 golova i imao je jednu asistenciju, što je skoro po gol na svakoj drugoj utakmici, iako nije igrao baš mnogo.

Ipak, Orlandić je koristio svoje šanse, a za "LobSport" je pričao i o svojim počecima, kada je morao da radi na građevini.

- Fudbal sam počeo profesionalno da igram sa 18 godina, pre toga igrao sam turnire i termine po Zlatici i Koniku. Ribnica, Treća liga je neki seniorski početak, ali nIsam imao mogućnosti da nastavim dalje. U tom momentu nisam mogao da se bavim fudbalom, već sam otišao na građevinu sa ujakom – da radim. Ne pričam mnogo o tome za medije, ali ljudi koji me znaju, crnogorska javnost, zna da sam bio na građevini, ja to ne krijem - počeo je Orlandić, koji odmah i nastavlja.

- I kao konobar sam radio, svakako da me toga nije sramota. Borio sam se da pomognem majci i bratu jer sa ocem nisam imao nikakvu komunikaciju. Čitav život se borim. Nije ovo patetika da me neko žali, već je bilo tako. Nije imao ko da mi išta ponudi – otac se opredelio za kriminal i drogu. Nama to nije bio život kakav smo želeli, majka nije mogla sama, ujak nam je pomagao, ja sam radio sa njim.

Onda je otišao u Zetu, a kako je rekao, tad je dobio i nadimak "kralj bakra i klima".

- Zvali su me ‘Kralj bakra i klima’. Ugrađivao sam klime, prodavao bakar. Zgrada se radi, ja skinem bakar sa zgrade prodam i zaradim. To znaju moji saigrači Boris Došljak, Miloš Radulović... Nisam išao na treninge jer nisam imao 50 centi po nevremenu da pođem do Sat kule gde me čekao kombi za Golubovce. Dolazio je po mene Danijel Šanović, povede me na utakmicu dam dva gola i posle me ostavi u Staroj Varoši da radim. Žarko Korać, Goran Burzanović i ostali nisu mogli da veruju. Tada me pitao Rajo (prim. aut. Radojica Rajo Božović, dugogodišnji prvi čovjek FK Zeta) da li je istina da radim i konobarišem, potvrdio sam tu priču. I rekao sam svaki put ću raditi kad nema plate. Morao sam da pronađem novac - priča Orlandić.

Petar Orlandić, Luka Jović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Potom je došlo vreme i za transfer u Zvezdu, za šta i kažem kaže da nije verovao.

- Možda sam bio za Vojvodinu, Radnički…Kad sam došao u Crvenu zvezdu Nenad Lalatović mi je rekao da je išao da me gleda, da su ga Rajo i Adžo (prim. aut. Ivan Adžić nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i trener Rudara) posavjetovali da me pogleda i dodao da mu takav profil napadača treba. Čak je i pred neke utakmice govorio da samo vjeruje u Orlandića. Volio me i poštovao, kao i ja njega-

Njegova statistika i kaže da je on najbolji strelac sa najmanje minuta na terenu, a igrao je u jakoj konkurenciji.

- Možda nisam bio u tom momentu sa Zvezdu, ali sam se borio i dobio šansu. I tada je bila konkurencija jaka – Hugo Vijera, Luka Jović, Predrag Sikimić, Milan Pavkov, Dejan Joveljić, Džošua Parker. Pružila mi se šansa, a stranac sam koji je dao najviše golova u Crvenoj zvezdi sa najmanje provedenih minuta na terenu

Ipak, Orlandić je nakon Lalatovića izgubio minute kad je u klub došao Grof Božović, te je došlo i vreme da se rastane sa klubom.

Orlandić je potom otišao put Portugalije, a igrao je i u Kini, na Malti, na Tajlandu, bio je u Slovačkoj, pre nego se vratio u Crnu Goru. Sada nastupa za Jezero, a nedavno je postigao i gol, svoj prvi, a pred ekipom je i polufinale Kupa.

Na kraju, Orlandić kaže i da je postao otac, te da je sad sve drugačije.

- Dobio sam dete pre dve godine i to sve promeni. To je neverovatna sreća. Morao sam da se borim kroz život. Da pomognem bratu i majci, majka je osoba kojoj dugujem sve u životu - zaključio je Orlandić.

(Telegraf.rs)

Video: Vladan Milojević posle pobede nad Železničarom pričao za medije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA