≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Okončan sastanak trenera i direktora Partizana: Albert Nađ će ipak voditi večiti derbi umesto Duljaja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle sukoba u utorak i serije sastanaka zaključene jutrošnjim okupljanjem pred trening, u Humskoj privremeno ugasili požar

  • 18
Igor Duljaj, Albert Nađ Foto: MN Press/Marko Metlaš

Na sastanku koji je silom prilika upriličen ovoga jutra u sportskom centru Partizana u Zemunu, a kome su prisustvovale "zaraćene strane", treneri - Igor Duljaj i Albert Nađ, te generalni direktor Miloš Vazura, od juče u ulozi mirotvorca, postignut je dogovor da drugopomenuti pomoćnik u stručnom štabu ipak vodi predtojeći 173. večiti derbi.

Pomenuti "srećan kraj", ako se bilo šta u Humskoj može tako nazvati, uz mnogo buke i još više bruke ni oko čega, imao je tokom jučerašnjeg dana nekoliko faza. Poput loše režiranog filma, u kome su pojedini akteri imali ulogu režisera, a drugi, pak, uvređenih statista, nekoliko sastanaka koji su, budimo realni, doneli očekivan epilog.

Pošto je pre jutarnjeg treninga u utorak proizvedeni haos obišao svaki sportski budžak u Beogradu i još jednom bacio ljagu na Partizan kao višedecenijsku instituciju, "odbegli" Albert Nađ se našao u prostorijama generalnog direktora Miloša Vazure, koji ga je ubedio da ipak treba da vodi predstojeći derbi.

U normalnim klubovima, što Partizan odavno nije, takav čin bi imao samo dva pitanja i odgovora. Hoćeš, jer te vezuje profesionalni ugovor i plata od nekoliko hiljada evra. Ili nećeš, pa sledi raskid na tvoju štetu, jer nije ispoštovan pomenuti ugovor.

Igor Duljaj, Albert Nađ Foto: MN Press/Marko Metlaš

U normalnim okolnostima bi se takođe pojavio neko iz sportskog sektora i javno saopštio šta se zapravo dogodilo, o čemu se radi i kakve sankcije očekuju vinovnike zbog rušenja ugleda kluba i to u sedmici večitog derbija. U nenormalnim, generalni direktor, kome su u opisu posla finansije i obezbeđivanje sredstava za normalno funkcionisanje kluba, preuzima ulogu "seoskog vrača", pregovara, ubeđuje i iznosi u javnost detalje epiloga sastanka sa Albertom Nađem, održanim još juče posle podne, a posle koga su se svi akteri bruke ponašali po principu "ni luk jeli, ni luk mirisali".

Na posletku i treneri su razgovarali međusobno, "prevazišli", navodno, kriznu situaciju, verovatno u stilu kako je prevazilaze supružnici u braku iz interesa, posle belodane prevare jednoga od njih. Zato se s pravom postavlja pitanje da li će i koliko taj "brak" i dalje funkcionisati...

Tako će pomoćni trener sa PRO licencom Albert Nađ ipak voditi 173. večiti derbi, po instrukcijama šefa stručnog štaba Igora Duljaja, a bruka ostaje zapisana. Uz niz gluposti plasiranih u utorak u medijima, od kojih su se pojedini utrkivali da plasiraju što "instinitiji" scenario sukoba, zauzimajući jednu ili drugu stranu, ne shvatajući zapravo da su i sami u vrtlogu manipulatora od kojih su dobijali "proverene informacije" i čiju su volju iz nehata (ili neznanja, kako hoćete) spovodili u javnost.

(Telegraf.rs)

Video: "Voleo da vidim da li bi to uradio u nekoj drugoj situaciji": Duljaj i na konferenciji o sudiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    17. april 2024 | 10:53

    A stvarno koliko godina pratim fudbal partizan nikada gori nije bio pre su uvek imali nekog prvoklasnog igrača na sredini da ne pričam u napadu a sada tuga, stvarno je čudo kako su upste drugi.

  • Delija

    17. april 2024 | 10:35

    Hajde sad u ova 4 dana da ih nokautiramo za sva vremena

  • Pop Cira

    17. april 2024 | 10:27

    Secam se da sam kao mali isao u cirkus i omiljena tacka mi je bila kada se dva klovna posvadjaju, isti mi je osecaj, uzivao sam tada uzivam i sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA