Vreme čitanja: oko 1 min.

Kontroverzni klub dobio sve utakmice od osnivanja, ali zbog ovoga im ne daju da uđu u Ginisovu knjigu rekorda

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekord i dalje drži Al Hilal

  • 1
FK Arkadag Printskrin: Youtube/Who the ** ...?

Za fudbalski klub Arkadag verovatno je malo ko i čuo, pogotovo zbog činjenice da su osnovani prošle godine i da se takmiče u Turkmenistanu! Međutim, nekadašnji predsednik te zemlje Gurbanguli Berdimuhamedov očajniči se trudi da ceo svet dobro zapamti ime tima kog je osnovao 1. aprila 2023.

I to preko Ginisove knjige rekorda, pošto je Arkdag tim koji ima ubedljivo najviše uzastopnih pobeda - 37. Otkako su osnovani, ponbedili su na svakoj utakmici. Uzeli su titulu u decembru sa osvojena 72 boda na 24 meča, dok su upisali i sedam pobeda u Kupu i šest u novoj sezoni.

Arkadag je na taj način pretekao Al Hilal i njihov niz od 34 meča, ali klub za koji nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković - Savić i dalje zvanično drži rekord. A zašto, za Gardijan je objasnio portparol Ginisove knjige rekorda:

- Postoji relativno mali broj dostupnih detalja za turkmenistansku ligu, manje nego što želimo za parametre koji su nam potrebni. Takođe, sve to može da ukazuje na nivo upravljanja i konkurencije u skladu sa onim što bismo obično tražili. Uzimajući u obzir sve, potvrdili smo da je Al Hilal i dalje rekorder.

Englezi pominju i to da je Turkmenistan, iako ima 6,5 miliona stanovnika, jedna od najtajnovitijih zemalja na svetu. Berdimuhamedov je, s druge strane, naredio da se izgradi igrad Arkadag koji ima 70.000 stanovnika i koji je koštao pet milijardi dolara.

Fudbalski klub je pokupio sve najbolje igrače, prelazni rok im je produžavan kako bi uzeli zvezde lige, a sad veće posle šest utakmica imaju gol-razliku +30. Trenira ih Hrvat Vinko Begović, dok Berdimuhamedov želi da se njegov klub bori u azijskim takmičenjima i da će onda teško moći da ih ignorišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA