Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikad nije izgubio derbi od Partizana, mnogi ga danas ne prepoznaju, sada poručuje: Zna se koliko volim Zvezdu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smatra Bogavac da će crveno-beli dobiti oba derbija

  • 1
Dragan Bogavac, FK Crvena zvezda Printskrin: FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragan Bogavac govorio je za zvaničan sajt kluba o utakmicama koje crveno-bele očekuju protiv Partizana!

Zvezda će najpre u subotu dočekati crno-bele u okviru 173. večitog derbija, zatim i naredne srede u polufinalu Kupa, a sam Bogavac, koji nikada u crveno-belom dresu nije izgubio od Partizana, je rekao:

- Pratim crveno-bele, idem na Marakanu redovno, a igram i za veterane. Očekujem pobede u predstojeća dva derbija, jer mislim da smo bolji tim od večitog rivala. Imamo sedam bodova prednosti, a nadam se da će posle subote ta razlika biti dvocifrena. Voleo bih da osvojimo duplu krunu, jer mislim da to ovaj tim zaslužuje. Kao zvezdaš, nadam se da će kostur ekipe ostati i sledeće sezone, te da ćemo biti konkurentni u Ligi šampiona, jer smatram da sa ovakvim timom to možemo.

Zanimljivo, Zvezda će u subotu igrati na godišnjicu 120. večitog derbija u kom je upravo Bogavac dominirao golom i asistencijom.

Dragan Bogavac Foto: MN Press

- Svi golovi u prvenstvu se ne pamte kao jedan u derbiju. Taj meč mi je posebno ostao u sećanju, pun stadion i predivna atmosfera. Partizan je sa klupe predvodio Lotar Mateus, na terenu su imali Tariba Vesta i sećam se da je pred taj susret bila velika razlika u korist večitog rivala. Dodatno su nas motivisali naši navijači, osetili smo odličnu energiju sa njihove strane. Ne sećam se da je protivnik imao ikakvu šansu da postigne pogodak u tom duelu, jer smo bili vrlo dominantni. Odigrao sam dobro taj derbi, namestio gol Boškoviću, a potom i sam zatresao mrežu, te mogu reći da je osećaj neprocenjiv. Pamtim takođe i moj prvi derbi. Igrao se na JNA i postigao sam gol. Svakom navijaču se u srcu posebno piše pobeda u derbiju i drago mi je da sam im donosio radost u tim trenucima, jer se zna koliko volim Zvezdu i koliko svaki zvezdaš voli ovaj klub.

Inače, Bogavca mnogi danas ne prepoznaju. Pustio je bradu, u potpunosti se okrenuo crkvi i veri, a viđen je i na litijama u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA