≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optužen da je član narko kartela, voli glumice, legenda je Mundijala: Ko je čovek koji menja Ćavija u Barsi

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije još zvanično, ali Španci pišu da je njegovo "krunisanje" na leto izvesna stvar

  • 0
Rafael Markez Printskrin: Instagram/jaydymichel

Ćavi Ernandez je bivši posle ispadanja Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, završiće sezonu u to nema sumnje, ali naredne definitivno neće sedeti na klupi "katalonskog kluba."

A prema navodima španskih medija, Barsa je več našla zamenu u vidu svog nekašdanjeg fudbalera Rafaela Rafe Markeza koji trenutno radi u omladinskoj školi. To mu je jedan ozbiljan plus, jer poznaje mlade igrače koje Barselona želi od leta da priključi prvom timu.

Markez je sedam godina bio igrač Barselone, odigrao je preko 150 utakmica i osvojio je bukvalno sve: četiri titule, dve Lige šampiona, jedan Kup, tri Superkupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko prvenstvo.

Igrao je na poziciji defanzivnog veznog igrala, s tim da je često popunjavao mesto centralnog defanzivca. Pogotovo u trenucima kada su ga godine sustizale. Kao fudbaler će definitivno ostati upamćen i po tome što je igrao na pet Svetskih prvenstava. Počeo je 2022. u Japanu i Jućnoj Koreji, završio je u Rusiji.

Upravo je 2018. i završio karijeru, igrajući za Atlas - klub u kom je i započeo svoj fudbalski put koji ga je potom nosio Monako, pomenutu Barselonu, Njujork Redbul, Leon i Veronu.

Ono što je obeležilo njegovu karijeru jeste i optužba iz 2017. godine, kada je označen kao glavni posrednik kriminalne organizacije koja se bavi trgovinom narkoticima.

Rafael Markez Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Amerikanci su tada označili Markeza kao jednog od karika organizovane grupe za šverc kokaina, zbog toga je čak trenirao u opremi bez logoa sponzora, američkih kompanija "Koka Kola" i "Sitibank", koje su se na taj način distancirale od iskusnog fudbalera, sve dok se nije utvrdilo da li je imao određenu ulogu u narko trafikingu.

Zbog toga se našao na crnoj listi SAD, što je podrazumevalo zamrzavanje imovine, bankovnih računa, kao i zabranu poslovanja drugih kompanija sa njim. Na kraju, od septembra 2021. godine njegovo ime je skinuto sa pomenute liste i proglašeno je "čistim".

Kada je u pitanju privatni život, Rafa je bio oženjen sa glumicom Adrijanom Lavat s kojom je od 2001. do 2007. dobio dvoje dece. U međuvremenu je uplovio u novi brak sa Džejdi Mišel, takođe glumicom i manekenkom, s kojom je 2016. dobio sina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA