≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači Sitija zviždali himni Lige šampiona, otkriven i razlog

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo...

  • 0
FK Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona posle velike pobede nad Mančester Sitijem posle boljeg izvođenja penala. 

Prvi put od sezone 2004/05 jednaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i prvi put je Mančester Siti poražen u penal seriji, prethodna tri puta "građani" su prolazili dalje. Prva utakmica je završila rezultatom 3:3.

Inače, sam meč obeležio je dobar fudbal, ali i navijači pre samog početka. Tokom izvođenja himne Lige šampiona mogli su se čuti zvižduci navijača s tribina. U proteklih deset godina to je postao standardan ritual navijača Građana.

Naime, sve je počelo rasističkim povicima prema nekadašnjem igraču Sitija Mariju Balotelliju još pre 12 godina. Vređali su ga tada navijači Porta, a portugalski klub je dobio kaznu od 20 hiljada evra. Igrači Sitija nakon toga su zakasnili 30 sekundi na teren u utakmici protiv Sportinga i klub je dobio kaznu od 30 hiljada evra.

Zvižduci su počeli nakon te kazne, a nastavili su se i pojačali nakon što je UEFA kaznila Siti sa skoro 60 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Pep Gvardiola je nekoliko puta komentarisao zvižduke i rekao kako se nada da će se s godinama smanjiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA