≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gvardiola se ne miri sa porazom: "Čestitam Realu na plasmanu u polufinale LŠ, ali bili smo bolji"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaleri Reala će u polufinalu LŠ igrati protiv Bajerna

  • 4
Pep Gvardiola Foto: Nigel Keene / imago sportfotodienst / Profimedia

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je njegov tim propustio veliki broj šansi na meču protiv Reala i istakao da je engleski fudbalski klub nezasluženo eliminisan iz Lige šampiona, prenose britanski mediji.

Fudbaleri Reala plasirali su se sinoć u polufinale LŠ, pošto su u revanš meču četvrtfinala u gostima posle boljeg izvođenja penala pobedili Mančester siti ukupnim rezultatom 5:4. Posle regularnog dela utakmice i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1. U prvom meču odigranom prošle nedelje u Madridu bilo je nerešeno, 3:3.

- Čestitam Realu na plasmanu u polufinale LŠ, ali bili smo bolji. Ne žalimo ni zbog čega. Odlično smo igrali na svim delovima terena, ali nažalost nismo pobedili. Stvarali smo šanse, ali se u fudbalu gledaju samo golovi. Oni su u polufinalu LŠ, a mi nismo. Ovo je fudbal. U bilo kom drugom sportu mi bismo pobedili - rekao je Gvardiola.

On je istakao da se Real izuzetno dobro branio.

- Trebalo je ranije da postignemo gol. Nažalost to nismo uradili, jer se protivnik izuzetno dobro branio. Imali smo kontrolu igre, čak i u igri na duge lopte - dodao je menadžer Mančester sitija.

Gvardiola je istakao da je morao da zameni Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda. De Brujne i Haland su izašli iz igre u produžecima.

- De Brujne i Haland su tražili da izađu iz igre, jer nisu mogli da nastave. Ako želite da pobedite Real morate da budete na najvišem nivou. To sinoć nije bilo dovoljno. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji. Slažem se s njim. Boli poraz na ovaj način. Pokazali smo da možemo da igramo protiv Reala. Šta smo mogli još da uradimo? - naveo je Gvardiola.

Fudbaler Mančester sitija Rodri je izjavio da su njegovi saigrači pružili maksimum na meču sa Realom.

- Iskreno, ja sam na terenu video samo jedan tim. Teško je pronaći objašnjenje, znamo kako funkcioniše ovo takmičenje. Oni su postigli gol iz jedine šanse, a mi smo propustili nekoliko velikih prilika. Nismo očekivali da će Real ovako da se brani. Ovo je fudbal, ali dali smo sve od sebe - istakao je Rodri.

Fudbaleri Reala će u polufinalu LŠ igrati protiv Bajerna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    18. april 2024 | 10:42

    Ne volim ni Real ni Mančester Siti, ali brate ne da mi je drago što vas je puko Real nego ne mogu da ti opišem, klub budževina od para bez duše

  • Hypothalamus

    18. april 2024 | 15:47

    sad jedino da ti etihad poveća budžet na jedno 3 milijarde €

  • Realno

    18. april 2024 | 11:36

    Vengerov Arsenal,Murinjov Celzi,Gvardiolin Bajern ,Simeonov Atletiko... Iz doba Barse i Reala svi bi se prosetali do titule u danasnjoj konkurenciji. Navijam uvek protiv milijardi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA