≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košmarno veče Dušana Tadića: Srpski reprezentativac tragičar Fenerbahčea, Živkovićev PAOK bez rešenja za Briž

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzbudljivo je bilo u Istanbulu

  • 3
Fenerbahče Foto: Tanjug.rs/AP

Fudbaleri Olimpijakosa i Klub Briža novi su polufinalisti Lige konferencija. Olimpijakos je eliminisao Fener posle boljeg izvođenja penala, dok je regularni tok završen rezultatom 1:0 u korist turskog tima. Tragičar pomenutog meča bio je Dušan Tadić, koji je promašio penal u prvoj seriji. Sa druge strane, Klub Briž je kao gost bez većih problema slavio protiv PAOK-a sa 2:0.

Belgijski sastav je u prvom meču slavio rezultatom 1:0, te je i u drugom susretu dokazao da je u ovom trenutku kvalitetniji tim. Briž je pitanje pobednika rešio još u prvom poluvremenu kada je u rasponu od 12 minuta Feran Jutgla postigao dva gola i praktično rešio pitanje pobednika. Ovim trijumfom Belgijanci su zakazali duel sa Fiorentinom, koja je u ranijem terminu eliminisala Plzen.

Vredi napomenuti da je nastup za poraženi sastav upisao i Andrija Živković. Reprezentativac Srbije je u igru ušao početkom drugog poluvremena, ali nije imao zapaženi učinak.

Znatno zanimljiviji duel odigrao se u Istanbulu gde je domaći Fenerbahče posle penal ruleta poražen od Olimpijakosa. Posle 3:2 u prvom duelu za grčki tim, Fenerbahče je morao da "juri" rezultat, a već u 17. minutu pogotkom Kavečija imao je aktivan rezultat.

Do kraja susreta obe ekipe opredelile su se za čuvanje gola, pa se pristupilo produžecima. Kako ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo golova, pristupilo se izvođenju penala, gde su se bolje snašli fudbaleri Olimpijakosa.

Prelomni trenutak u penal-seriji viđen je već u prvoj rundi kada je udarac Tadića zaustavio Colakis.

U petoj seriji Leonardo Bonući je imao šanse da produži Fenerov ostanak u meču, ali je sjajni Colakis ponovo bio na visini zadatka.

Olimpijakos će se za prolaz u finale boriti protiv Aston Vile, koja je takođe posle penala eliminisala Lil.

(Telegraf.rs)

Video: "Voleo da vidim da li bi to uradio u nekoj drugoj situaciji": Duljaj i na konferenciji o sudiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA