Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Čuke pred Radnički: "Čeka nas najvažniji međusobni događaj, ali i dalje ništa neće biti rešeno"

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stanić oprezan pred gostovanje u Kragujevcu

  • 0
Goran Stanić Foto: FK Čukarički

Na startu plej-ofa Čukarički će gostovati Radničkom 1923 na „Čika Dači“ (subota, 14 časova). Biće to jedan od bitnijih duela u ostatku sezone, duel pretendenata na mesta koja obezbeđuju izlazak na međunarodnu scenu.

Oba tima su u poslednjem kolu Preliminarne faze ostvarili pobedu, Kragujevčani na gostovanju Voždovcu u Beogradu, Brđani pred svojim navijačima u derbi susretu protiv Partizana.

- Do kraja šampionata ostalo je još samo sedam kola, i svaki meč je od ogromne važnosti. Nije bilo nikakvih kalkulacija pred početak plej-ofa baš sam o tome i pričao u najavi meča protiv Partizana. Nemamo nikakvih kalkulacija ni sada, već idemo od utakmice do utakmice. U ovom trenutku meč protiv Radničkog jeste najvažniji, ali verujem da ništa neće biti gotovo bilo kakav rezultat da bude u Kragujevcu. Vojvodina i Radnički trenutno imaju dva boda prednosti, pa i tu privilegiju da su pred početak doigravanja bili ispred nas u slučaju da se bodovno izjednačimo. Ali, ima sasvim dovoljno vremena do kraja Super lige – kazao je šef struke Čukaričkog Goran Stanić.

Želeo je šef struke belo-crnih da pohvali Kragujevčane.

- Sjajan stvar za srpski fudbal su uspesi ekipa iz unutrašnjosti Srbije. Kragujevac je veliki grad, Radnički klub sa velikom tradicijom i drago mi je što su se podigli. Verovao sam da neće imati nikakvih problema i kad im je nešto lošije krenulo u šampionatu. Vrlo su kvalitetna, pre svega kompaktna ekipa, smatram da im je to najveća vrednost. Želeo bih da pohvalim upravu Radničkog, očigledno je da vrlo dobro rade. Takođe, napravili su odličan izbor sa trenerom Dudićem, u kojeg su imali poverenja, i za sve im se vratilo na najbolji mogući način.

Goran Stanić Foto: FK Čukarički

Tokom Preliminarne faze Super lige Čukarički je oba puta slavio protiv Kragujevčana. Međutim, Stanić tome ne pridaje veliki značaj.

- To je iza nas, ne obaziremo se na tu činjenicu. Treći meč protiv Radničkog biće svakako naš najvažniji međusobni okršaj, tu nema nikakve dileme. Očekujem daleko težu utakmicu nego što je to bio slučaj u prva dva navrata, posebno zbog težine koju meč nosi sa sobom. Ali, ponavljam, ništa neće biti rešeno ni posle meča na stadionu „Čika Dača“ – kazao je Stanić, koji je potom dodao:

- Podigli smo se i mi, ali imamo prostora da budemo još bolji. I samo takvi možemo do željenog rezultata u plej-ofu, u kojem će svaka utakmica biti kao malo finale. Imamo dosta aduta, nadam se samo da će nas povrede zaobići do kraja sezone i da nećemo imati mnogo kadrovskih problema. Odigrali smo takmičarske mečeve na strani protiv Vojvodine i TSC-a, gde nismo poraženi, savladali smo Novi Pazar i Partizan, tako da smo zadovoljni poslednjim utakmicama.

Meč protiv Partizana prema rečima šefa struke belo-crnih doneo je ekipi mnogo, pre svega na polju samopouzdanja.

- Izlišno je govoriti o kvalitetima Partizana, tako da naša pobeda dobija na značaju. Jesmo osvojili tri boda i održali korak sa Vojvodinom i Radničkim, ali smo dodatno dobili i na samopuzdanju. Igrači su ispunili sve zahteve, ne bih imao ni šta da im zamerim ni da je rezultat ostao 2:2. Ali, svaka im čast na karakteru i činjenici da su imali snage da uzvrate Partizanu posle dva brzo primljena gola. Pristup meču je ono što tražim od igrača, ukoliko tako bude do kraja sezone, šanse da se domognemo Evrope nam rastu.

Goran Stanić Foto: FK Čukarički

Vratio se Stanić na kragujevački Radnički, uz naglasak da nema mnogo tajni pred treći meč ovih rivala u sezoni.

- Nema nekih tajni, zaista se dobro poznajemo. Ima Radnički i nekoliko igrača koji su tokom karijere bili na Banovom brdu, a doneli su ekstra kvalitet Kragujevčanima. Mnogo je sitnica koje bi mogle da odluče pobednika, a možda bi baš taj pristup meču bio odlučujuć – rekao je Stanić, koji je pohvalio i publiku na stadionu „Čika Dača“:

- Očekujem pravi fudbalski ambijent, ispunjen stadion. Kragujevčani razumeju fudbal, vole sport, pokazali su to nebrojeno puta do sada. Sada kad je njihov klub ostvario velike uspehe, sigurno je da će biti još više publike na „Čika Dači“, a svi u Čukaričkom se radujemo takvom ambijentu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA