Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Sergej Barbarez nasleđuje Sava Miloševića na mestu selektora fudbalera Bosne i Hercegovine

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni fudbaler pokušaće da podigne selekciju naših zapadnih komšija

  • 0
Sergej Barbarez Foto: MN Press / N. Paraušić

Samo nekoliko dana po odluci o smeni Sava Miloševića sa mesta selektora Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savez ove zemlje uspeo je da pronađe i adekvatnu zamenu. Biće to legendarni fudbaler i nekadašnji kapiten, Sergej Barbarez.

Odluku o njegovom imenovanju na ovu poziciju je doneo danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH, što je ujedno i najavljeno pre samo nekoliko dana.

Navijači su priželjkivali Barbareza na mestu selektora i pre dolaska Sava Miloševića, a jedina mana koja mu se uzima za zub jeste to što nema dovoljno iskustva kada je trenerski posao u pitanju.

On se fudbalom nije bavio od kada je završio svoju igračku karijeru davne 2008. godine, a tokom karijere je nastupao za Bajer iz Leverkuzena, HSV, Borusiju Dortmund, Union Berlin, Hansu Roštok i Hanover u Nemačkoj, dok je ponikao u mostarskom Veležu.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 47 utakmica i postigao 17 golova od 1998. do 2006. godine.

Debi na selektorskoj klupi Zmajeva, Barbaez će imati 3. juna kada Bosna i Hercegovina gostuje Engleskoj u prijateljskom meču u Njukaslu na "Sent Džejms Parku".

(Telegraf.rs)

Video: Potrebno još 750.000 evra za lečenje: Veterani Partizana i Konstantina odigrali meč za Helenu (8)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA