≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o 173. večitom derbiju: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice, ko sudi, gde je TV prenos...

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Fudbalska Srbija večeras će gledati ka stadionu "Rajko Mitić"

  • 5
FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana večeras od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić" igraju 173. večiti derbi u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Očekuje se nova žustra borba dve ekipe u specifičkim okolnostima. Razlika na tabeli je posle novog kiksa Partizana na Banovom brdu porasla na sedam poena, a crno-bele neće moći da vodi Igor Duljaj zbog suspenzije i parnih kartona.

Umesto njega će taj posao obavljati Albert Nađ, a trener Partizana se našalio da će mu davati instrukcije putem mobilnog telefona.

Sa Telegraf Sportom ćete kao i uvek moći da ispratite večiti derbi i sva dešavanja oko stadiona "Rajko Mitić".

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč je na programu večeras (subota, 20. april) od 18.00 časova uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport Premium 1.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi Foto: Nikola Tomić

Ko sudi?

Glavni sudija ovog meča biće Pavle Ilić, koji je vodio i prethodni večiti derbi, a njegovi pomoćnici biće Miloš Simović i Nikola Đorović, dok je za četvrtog arbitra određen Lazar Lukić. U VAR sobi sedeće Novak Simović i Uroš Stojković.

Delegat utakmice je Igor Uljarević, a kontrolor suđenja Dejan Andrejić.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Glazer - Rodić, Spajić, Dragović, Mijailović - Kanga, Stamenić - Ivanić, Hvang, Bukari - Endiaje

Partizan: Krunić - Antić, Marković, Kovačević, Stojković - Ovusu, Kastiljo - Goh, Severina, Zahid - Baždar

Šta kažu kladionice?

Kladionice su ovoga puta baš stale na stranu Crvene zvezde i deluje da crveno-beli u istoriji nisu bili veći favoriti protiv Partizana.

Kvota na pobedu Zvezde na večerašnjem susretu iznosi svega 1,45! Sa druge strane, nerešen ishod tipuje se kvotom 4,80, a trijumf Partizana meri se kvotom 8,00.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi Foto: Nikola Tomić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju derbi? 

Zvezda je u odličnoj seriji rezultata i zapravo nema poraz od prethodnog večitog derbija protiv Partizana. Crveno-beli stoje na prvom mestu na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na crno-bele.

Ono što je još impresivnije jeste to da Glazer nije primio ni gol od tog prethodnog večitog derbija, tako da je golman Zvezde sakupio čak 740 minuta mirne mreže.

Redom su u tom periodu pred Zvezdom padali Radnički Niš, Radnički 1923, Zenit, Javor, IMT, Radnik Surdulica, Vršac i Železničar Pančevo.

Partizan je svoju seriju pobeda prekinuo porazom na Banovom brdu od Čukaričkog prošlog vikenda u dramatičnoj završnici koja je rešena pogotkom Đorđa Ivanovića u 95. minutu.

Crno-beli su na drugom mestu na tabeli, ali su potpuno pali u formi od prethodnog večitog derbija, kada su bili u daleko boljoj situaciji u odnosu na Zvezdu. Sada zaostaju sedam bodova i ništa ne zavisi od njih u borbi za titulu. Sa druge strane, mirni su kada je u pitanju druga pozicija, jer su na +10 u odnosu na TSC.

Cene karata

Zvezda je odredila i cene ulaznica za večerašnji meč sa Partizanom.

Sever - 700 dinara

Istok - 1.100 dinara

Zapad - 1.300 dinara

Tribina "Siniša Mihajlović" - 2.500 dinara

FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Reč trenera

Vladan Milojević (Crvena zvezda):

- Počinjemo prvu utakmicu plej-ofa. Iskren da budem, igračima sam rekao pre utakmice da ulazimo u mini-prvenstvo, u kojima se borimo za 21 bod. Sasvim očekivano igraju najbolje ekipe koje su izborile plasman u plej-of. Čestitam im. Imaćemo dosta teških utakmica, otvaramo sa Partizanom, ali i ostale će biti podjednako teške. U mesec dana razmaka smo bili u drugačijoj situaciiji, nema nikakvih tajni. Znate kako se igra derbi, praznik je fudbala, i nadam se da ćemo ponoviti dostojnu igru. Videćemo u kojoj meri.

Igor Duljaj (Partizan):

- Svaki derbi je po sebi poseban, ova utakmica može mnogo toga da reši. U sredu je takođe posebna utakmica koja može doneti borbu za trofej. Mi se pripremamo za prvu narednu, a to je sutrašnja. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da pokažemo kvalitetnu igru. Biće drugačija nego poslednja utakmica, nemojmo zaboraviti da smo bili sa igračem manje ne znam od kog minuta. Voleo bih da bude dosta golova opet i da bude dosta publike, kako dolikuje dugačkoj tradiciji koja traje, ne smemo da osramotimo derbi.

(Telegraf.rs)

Video: Potrebno još 750.000 evra za lečenje: Veterani Partizana i Konstantina odigrali meč za Helenu (8)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vragolan

    20. april 2024 | 11:05

    Zna se da u nedelju svaki delija ima košmar da sanja kako im je het trik spakovao mateus saldanja

  • Istok

    20. april 2024 | 10:33

    Koliki strah klub i država imaju od grobarskog istoka da su celu tribinu morali da podele....

  • Goran Simonović

    20. april 2024 | 16:51

    Za sve se navija,a Partizan s voli, ma gde bili na tabeli. To znaju stari,ovi mladi pokupili od Zvezdaša. Kao na primer: bakljde,skandiranje:uprava napolje,bojkot itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA