Vreme čitanja: oko 1 min.

Evertonovi bodovi spasa: Karamele mirišu sve slađe, blizu je Premijer liga i naredne sezone na Gudisonu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četa Šona Dajša savladala je na domaćem terenu ekipu Notingem Foresta golovima u oba poluvremena

  • 0
FK Everton Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Evertona opasno su "namirisali" opstanak u Premijer ligi! Iako im je oduzeto čak osam bodova ove sezone zbog raznih finansijskih prekršaja koje su im čelnici takmičenja pripisali, a koji su načinjeni prethodnih godina, oni se danas nalaze vrlo brzo blizu tome da obezbede svoje mesto u najboljem rangu i za narednu sezonu posle pobede nad Notingem Forestom kod kuće - 2:0 (1:0).

Iako je Notingem po skoro svim parametrima danas bio bolji rival na Gudisonu, na kraju su ipak golovi ti koji se računaju, a Everton je imao dva pored svog imena.

I oba su bila zaista lepa za oko, sa oko 20 metara po zemlji. Prvi je u prvom poluvremenu postigao Idrisa Gana Gej u 29. minutu, a drugi je došao u jeku možda i najveće inicijative Notingema na čitavom meču. Tada je Dvajt Meknil bio precizan u centimetar i uz stativu je smestio loptu u mrežu za dupliranje prednosti i 2:0.

Meč je nažalost obeležila i teška povreda fudbalera Evertona, Beta, u nadoknadi vremena, o kojoj smo vam već pisali u posebnom tekstu, kada je na nosilima bio iznet sa terena.

Podsetimo da su i Notingemu ove sezone oduzeti bodovi od strane Premijer lige i to čak četiri, tako da se i Šumari nalaze u pravom sosu i do samog kraja će morati da strepe. Sa druge strane, u Evertonu se sada daleko lakše diše.

Karamele su na 30 bodova, pet više od Lutona koji je prvi ispod crte, a sa daleko boljom gol-razlikom. Sa druge strane, Notingem je prvi iznad crte sa jednim bodom više od Šeširdžija. Pogodnost za Everton je i ta što ima meč manje od rivala, a to je Mersisajd derbi sa Liverpulom.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: "Po meni ovo nije odgurivanje, nije prekršaj": Sudijski ekspert govorio o spornom faulu sa derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA