≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovakav meč dosad nije viđen u Srbiji: Čeka nas ludilo u Kragujevcu, stiže 1.000 Firmaša, Čika Dača će biti pun

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine je nepravedno zapostavljen i stavljen u drugi plan zbog duela večitih rivala istog dana

  • 8
FK Radnički Kragujevac, Crveni Đavoli Foto: MN Press

Polufinale Kupa Srbije donosi nam dva spektakla, jedan je duel večitih rivala između Crvene zvezde i Partizana, koji je zakazan za 19.00 na stadionu Rajko Mitić, a drugi će biti održan nešto ranije između Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine.

Upravo ovaj duel, koji će se od 16 časova odigrati na Čika Dači, nepravedno je zapostavljen zbog zategnutih odnosa između večitih rivala i "igrarija" pre utakmice i neizvesnosti da li će se ona uopšte odigrati, jer će odluku o tome doneti igrači Partizana neposredno pre utakmice, nezadovoljni suđenjem Pavla Ilića na 173. večitom derbiju.

Dok se beogradski rivali prepiru i navijači ne znaju da li će se meč igrati, potpuno u senci, ali neopravdano, ostaje spektakl koji se sprema u srcu Šumadije.

Očekuje se da Čika Dača bude krcat. Euforija kod navijača oba kluba je ogromna. Radnički Kragujevac prvi put u istoriji igra polufinale Kupa, pa pa se očekuje dolazak velikog broja "Crvenih đavola" i da tribine budu pune.

Stadion Čika Dača prima oko 15.000 navijača, a ovo bi mogao da bude i jedan od rekorda kada je poseta u pitanju, a da nisu u pitanju utakmice kada u Kragujevcu gostuju večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan.

Euforija je ogromna i kod navijača Vojvodine, koja je od proleća digla formu i igra lep i efikasan fudbal. Iz Novog Sada najavljuju dolazak čak 1.000 navijača Vojvodine, što bi bilo istorijsko gostovanje, pošto je u pitanju radni dan. Ipak, polufinale Kupa nije mala stvar, pa će se mnogi snalaziti da nađu opravdanje za posao, školu, fakultet...

FK Vojvodina Novi Sad, Firma Foto: MN Press/Marko Metlaš

U poslednje vreme je na stadionima Vojvodine i Radničkog sve više navijača, a sve bi trebalo da kulminira u sredu od 16.00 kada bi stadion mogao da bude krcat.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić u katkoj izjavi za Telegraf zahvalio se upravi Radničkog što je izašla u susret kada je u pitanju broj karata koji je obezbeđen za navijače Vojvodine.

- Hvala upravi Radničkog iz Kragujevca što su prihvatili sve naše molbe za opdređeni kontingent karata i gostoprimstvu navijača, kao i na komunikaciji na najvišem mogućem nivou - poručio je Zbiljić pred polufinale Kupa.

Podsetimo, Radnički i Voša vode i veliku bitku kada je u pitanju borba za mesto koje vodi u Evropu. Radnički je trenutno na 4. mestu sa 53 poena, dok je Vojvodina peta sa 50 bodova, a tu je u igri još i Čukarički sa 48 bodova, pa je ovaj meč od izuzetno velikog značaja za obe ekipe.

Ono što takođe saznajemo, iako je veliki takmičarski naboj, između uprava Radničkog i Voše vlada sportska i prijateljska atmosfera, pa će tako, kako saznajemo, poput mnogih evropskih klubova, u Kragujevcu nekoliko sati pre meča biit organizovan zajednički ručak uprava dva kluba.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Radnički poveo protiv Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    23. april 2024 | 15:08

    Steta sto ovo nije finale. Zvezda i Partizan su smorili za medalju, posebno sa njihovim saopstenjima i postenjem. Muka mi je od njih. Inace navijam za Zvezdu i voleo bih da neki od ova dva kluba uzme kup i titulu u buducnosti.

  • Za vremena sva

    23. april 2024 | 14:29

    Cega 1000 stiže... 🤣🤣🤣

  • Mandica

    23. april 2024 | 16:17

    Radnicki i nista vise... idemo u finaleeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA