Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizanov tim za derbi u polufinalu Kupa Srbije: Vraća se Jovanović, promene u veznom redu

Z. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povreda Kastilja primorala je stručni štab na određene rokade u manevru

  • 7
Fudbal derbi sastav Partizan Foto: Telegraf.rs

Umesto da u miru pripremaju polufinale Kupa Srbije, u Partizanu su se tri minula dana bavili uzrocima (sudija Pavle Ilić) i posledicama (poraz 3:2) u prvenstvenom večitom derbiju protiv Crvene zvezde, sa kojom će sutra od 19 časova (Arena sport Pemium 1) ponovo odmeriti snage na istom mestu, u pokušaju da se posle pet godina domognu završnice drugog po važnosti takmičenja u našem fudbalu. Svemu su prethodili revolt fudbalera, nezadovoljnih arbitražom istog čoveka u minula dva odmeravanja snaga sa crveno-belima, teški pregovori tima sa Upravom, koja je večeras konačno (gle čuda) odlučila da se meč igra kao da se ništa nije dogodilo, iako je odgovornost dan ranije bila na plećima igrača...

Koliko Partizan može u tim i takvim okolnostima, koliko je igračima i stručnom štabu fokus uopšte bio usmeren na sutrašnji duel posle svega što se dešavalo u prethodnom, teško je reći u ovom momentu. No, jasno je da su sve teorije zavere navodnih scenarija sabotaža na samom meču, od kojih su se neke graničile i sa glupošću, pale u vodu.

Partizan će izaći na derbi u najboljem mogućem sastavu, koji trener Igor Duljaj ima na raspolaganju, ali će tim svakako pretrpeti neke promene, što smisleno, što silom prilka.

Lančana reakcija u vezi

Najpre, odlična vest za crno-bele je svakako povratak Aleksandra Jovanovića među stative, mada se ne može osporiti i da je Miloš Krunić na prošlom derbiju odradio sjajan posao i bio jedna od svetlih tačaka ekipe.

Ne tako dobra vest za stručni štab i navijače je izvestan izostanak mladog Denila Kastilja u veznom redu. Razlog je povreda, naprsnuće kosti nosa, koja nije sanirana do jutros. Igrač je bio voljan da se nađe na terenu, međutim, čak i sa zaštitnom maskom bi to bio veliki rizik da dođe do ozbiljnijeg problema.

Denil Kastiljo Foto: FK Partizan

Izostanak Kastilja će dovesti do drugačijeg "pakovanja" fudbalera u manevru, pa će se Leonardu Ovusu ispred odbrane priključiti Gajas Zahid, sa ulogom "osmice". Samim tim će Jung-Džun Goh delovati kao polušpic, a Kcander Sevrrina i Aldo Kalulu na bokovima, kao podrška Samedu Baždaru u napadu.

Kovačević "na hlađenju"

Treća promena je više "taktično-oprezna" i tiče se rokade u štoperskoj liniji tima. Bojana Kovačevića, najslabijeg pojedinca minulog derbija i direktnog krivca za jedan od golova Zvezde, zameniće iskusniji Aleksandar Filipović. Jer, utakmica tog ranga i važnosti nije prilika za sticanje iskustva ili driblanje dvojice protivničkih fudbalera ispred sopstvenog gola, pošto se ta škola skupo plaća. A, Partizan već godinama nema nijedan trofej u vitrinama da bi se ponovo kockao baš na taj način.

Sve ostalo što se odabira igrača tiče je manje više poznato, s tim da će zahtevi u igri verovatno biti drugačiji u odnosu na prethodni duel sa crveno-belima, te bi tim iz Humske trebalo da igra u sastavu: Jovanović, Stojković, Filipović, Marković, Antić, Ovusu, Zahid, Severinam Kalulu, Goh, Baždar.

I ovoga puta na klupi za rezervne igrače će ostati Mateus Saldanja koji još uvek nema dovoljno mečeva u nogama za tako veliki napor, te Bibars Natho, Stjepanović, Janković, Saničanin, Medina...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadna li nam majka

    23. april 2024 | 20:54

    Samo da ne doživimo katastrofu, ne plašim se ni Zvezde ( ni Kange u 5-toj deceniji života) ni sudije, mi smo sami sebi najveća pretnja, kvalitet naših igrača ravan nuli ( kao i naša uprava)

  • Sole

    23. april 2024 | 23:47

    Molim Boga da nas CZ ponizi do maksimuma,jedno 6 kom u mreži.Samo zbog uprave i Duljaja. Natko povedi ekipu van zerena,pokazi dostojanstvo i karakter.Picketine od uprave i trenera......

  • Kole

    23. april 2024 | 21:31

    Truba do trube!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA