Vreme čitanja: oko 1 min.

Njukasl želi da ga proda za 90 miliona, ali i da mu smanje platu zbog sitnice u ugovoru

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudna situacija na Ostrvu...

  • 0
Danijel Balard i Aleksandar Isak, Sanderlend - Njukasl Foto: Tanjug / AP

Švedski fudbaler Aleksandar Isak (24) blista ove sezone, u dresu Njukasla zabeležio je 23 golova na 36 utakmica u svim takmičenjima, dominirajući na terenu i potvrđujući se kao ključna figura tima. Trenutno se ističe kao treći najbolji strelac Premijer lige sa 19 postignutih golova, tik iza Kol Palma i Erlinga Halanda.

Isak je postao najskuplje pojačanje u istoriji Njukasla, a njegov transfer iznosio je ogromnih 70 miliona evra, što je apsolutni rekord za ovaj klub. Od dolaska u Englesku, pokazao je izuzetnu efikasnost sa 32 postignuta gola na 62 utakmice, osvajajući srca navijača i interesovanje mnogih velikih klubova.

Spekuliše se da bi leto moglo doneti velike promene za Isaka, sa klubovima poput Arsenala i Barselone koji žude za njegovim potpisom, videći ga kao idealnu zamenu za vodeće napadače. Međutim, njegov odlazak neće biti jeftin - Njukasl će tražiti obeštećenje od najmanje 90 miliona evra.

Ipak, postoji ključna prepreka koja bi mogla naterati Isaka na napuštanje tima. Njukasl se trenutno bori za plasman u Ligu šampiona, a neuspeh u ostvarenju ovog cilja može imati ozbiljne posledice. Izvršni direktor Daren Ils priznaje da bi klub mogao biti primoran na prodaju igrača kako bi izbegao finansijske probleme, što bi moglo ubrzati odlazak talentovanog Šveđanina.

Dodatno, igrači poput Isaka imaju ugovorne klauzule koje automatski smanjuju plate u slučaju neuspeha u plasmanu u Ligu šampiona, što za njega predstavlja neprihvatljivu situaciju. Klub će pokušati da zadrži Isaka ponudom novog ugovora koji bi mu osigurao istu platu kao najplaćenijem igraču, Brunu Gimaraešu, ali hoće li to biti dovoljno da zadrži sjajnog napadača, ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Video: Golman Javora dobio crveni karton zbog bizarne situacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA