≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Glazer i stativa spasili Zvezdu u Novom Sadu: Vojvodina dominirala, ali nije mogla do gola Beograđana

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda je ta ekipa koja mora biti zadovoljnija ovim bodom

  • 33
FK Vojvodina, FK Crvena zvezda FOTO: MN Press /

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su u meču 32. kola Superlige Srbije u Novom Sadu sa 0:0, dok je sam meč donekle i opravdao epitet derbija ovog vikenda, iako je konkretniji bio domaćin tokom svih 90 minuta.

Vojvodina je ekipa koja je očigledno znala više šta želi tokom svih 90 minuta, iako su na početku imali nešto slabiji start, kada je Zvezda pokušavala da ih uhvati u spavanju, da zaobiđe sve defanzivne linije, ali, izuzev toga, Lale su imale sve u svojim koncima.

Shvatili su iz Novog Sada da im je ovo izgledna prilika da napadnu Zvezdu, da probaju da dođu do tri boda, napadali su, dok su sve ta napade odbili Omri Glazer i stativa.

Posle ovih 90 minuta, može se reći i da je Izraelac veoma lako igrač utakmice, pošto je imao dve ključne odbrane u drugom poluvremenu pri šutevima Kadea Serija i Andrije Radulovića, dok ga je jednom i stativa spasila u prvih 45 minuta.

Zvezda nije ličila na tim koji je lider na tabeli, dok je jedini ozbiljan udarac imao Aleksandar Katai.

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

Od početka meča se očekivao napadački fudbal, jednostavno, to je ono što su hteli navijači, ali što su htela i oba kluba pošto se radi o specifičnoj situaciji. Pobeda Zvezdi garantuje korak bliže trofeju, dok bi pobeda Vojvodini donela još bolju poziciju u borbi za Evropu kroz prvenstvo.

Međutim, ekipe nisu izašle toliko napadački nastrojene, koliko bile i oprezne, pogotovo u Crvenoj zvezdi, koja je igrala u nekoj vrsti grča, bar kako se činilo u prvi mah.

Prvih 10 minuta je Zvezda bila ta koja je bojažljivo napadala, tražila je rupu u odbrani i slala je loptu ka svojim ofanzivcima, ali to nije urodilo plodom niti u jednoj situaciji, pa je Vojvodina lako odbijala nalete, da bi ona imala i prvu priliku.

Igrao se 13. minut, Mihailo Ivanović je probio po desnoj strani, a umesto centaršuta, odlučio je da šutne na gol, međutim, Glazer je to izbacio u korner.

Potom je ponovo usledila nešto slabija igra, nekoliko udaraca Vojvodine, ne i Zvezde, dok je najveća prilika viđena u 34. minutu. Kade Zeri je probio po levoj strani, išao je ka Glazeru, a onda je jako šutirao levom nogom i pogodio je stativu, te je to bilo i sve od prvog poluvremena...

Drugo poluvreme je počelo nešto bolje za Crvenu zvezdu.

Već u 49. minutu je viđena i najbolja prilika za Zvezdu. Napravila je Vojvodina grešku, Zvezda je u neokliko dodavanja došla do Kataija, koji je ostao sam na šest metara, bacio je Koraća na kolena, a ond aje dobro šutirao, međutim, odbranio je Carević.

To je bila i jedina prilika za Zvezdu, koja se potom u samo 10 minuta susrela sa najvećim izazovom. Igrao se 59. minut, Kade Zeri je ponovo dobio odličnu loptu, izašao je oči u oči sa Glazerom i hteo je da šutne ispod njega, ali je Izraelac rukom ukrotio taj udarac i nekako odbranio.

Tu nije bio kraj, samo devet minuta kasnije, priliku je imao i Andrija Radulović. Bivši fudbaler Zvezde je dobio loptu, izašao je i on oči u oči sa Glazerom, ali je šutirao pravo u golmana.

Potom je Zvezda ponovo pokušala, šutirao je Olajinka, potom i Kanga, ali je to bilo daleko od ikakve opasnosti.

Na kraju, u poslednjim trenucima je zapretio i In Beom Hvang, ali je to ukrotio Lazar Carević.

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

UŽIVO Vojvodina - Zvezda 0:0 (0:0)

SASTAVI Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze - Indio, Savićević - Radulović, Zukić, Seri - Ivanović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić, Hvan - Olajinka, Katai, Ivanić - Sremčević.

TOK MEČA UŽIVO:

90. minut - Šutirao je i Hvang, ali je njegov udarac odbranio Carević.

83. minut - Gužva, šutirao je Šljivić, ali je izblokran taj pokušaj.

76. minut - Šutirao je Olajinka, ali dirketno u Carevića. Potom je i Kanga imao priliku da ubaci loptu sa strane, ali se odlučio na direktan udarac ka golu i lopta je otišla preko gola Carevića.

68. minut - Andrija Radulović je imao priliku, takođe jedan na jedan sa Glazerom, ali je i njegov udarac odbranio sjajni golman iz Izraela.

67. minut - Vukan Savićević je šutirao, ali je Dragović izblokirao!

59. minut - Kakva prilika za Serija! Glazer je uspeo da sačvuva mrežu, nakon što je Seri imao priliku jedan na jedan, hteo je da šutne ispod Izraelca, ali je on to zakačio rukom i odbranio.

58. minut - Radulović je bio u prilici, šutirao je, ali je izblokirao Mijailović i lopta je otišla u ruke Glazera.

57. minut - Osim prilike Kataija, još nije zapretila, a to nije slučaj ni sa Vojvodinom. Mirno drugo poluvreme bar za sad.

49. minut - Ogromna prilika za Zvezdu! Pogrešila je Vojvodina, lopta je došla do Kataija, on je sa nekih šest-sedam metara bacio Koraća na kolena, da bi potom šutirao, ali je Lazar Carević to odbranio.

46. minut - Počeo je drugi deo meča.

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

41. minut - Centrirao je Andrija Radulović, najviši u skoku je bio Mihailo Ivanović, ali je lopta otišla preko gola.

34. minut - Stativa Vojvodine! Seri je prošao po levoj strani, ostavio je iza sebe odbranu Zvezde, potom je tukao jako levom nogom, ali je lopta udarila u stativu i tako spasila gol Glazera.

31. minut - Ponovo je Zvezda napala, ali je Carević lako uhvatio centaršut Sremčevića.

26. minut - Šut Mateusa Indija, ali je ona otišla daleko od gola Glazera.

23. minut - Nakon prilika Vojvodine, opet su zapretili, ali, bezuspešno. Potom je i Zvezda prešla u polje napada, Sremčević se našao u šesnaestercu, ali nije uspeo ni da uputi udarac, već je od svega dobio samo aut.

CRVENA ZVEZDA vs VOJVODINA NOVI SAD Foto: MN Press

14. minut - Tuče i Vukan Savićević, ali lopta ide daleko preko gola.

13. minut - Odlično je ovde Mihailo Ivanović prošao po strani, očekivao se centaršut, Glazer je i ostavio malo prostora za to, ali je Ivanović pokušao da šutira! Jako je tukao po lopti, a Glazer je to lako ukrotio i poslao u korner.

10. minut - Slabijji je ritam utakmice na početku, želela je Voša sad da prebaci čitavu odbranu, Zukić je dodao do Radulovića, ali ovaj nije mogao da je stigne.

6. minut - Prva mala opasnost pred golom Vojvodine. Hvang je dobro centrirao, Carević je bio u opasnosti, ali je to rasčistio Seid Korać.

3. minut - Za sada je Zvezda imala dva, tri pokušaja da dođe do gola Lazara Carevića, ali se Vojvodina svaki put uspešno odbranila i rasčistila opasnost.

1. minut - Krenuo je meč u Novom Sadu!

Komentar pre meča:

Utakmicu će suditi Novak Simović zajedno sa pomoćnicima Nikolom Đorovićem i Milošem Simovićem, dok će četvrti arbitar biti Stefan Jeknić. U VAR sobi sedeće Stanko Ostraćanin i Nemanja Petrović.

U ligaškom delu sezone, Zvezda je na Marakani slavila sa 5:0, dok je na Karađorđu bilo 1:2 za beogradske crveno-bele.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević podigao ton: "Ne mislim da smo slabije odigrali! A to što Bukari nije trenirao to ne znate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    28. april 2024 | 19:40

    Zvezda igrala koliko da ne izgubi, pobeda je izgleda nije ni interesovala🤷‍♂️a Vojvodina onoliko koliko je mogla i znala, bravo👏

  • Ja

    28. april 2024 | 19:29

    Onaj osecaj kad ti prazikuk viri iz usiju, a komentarises Zvezdu. Grobari stvarno ste kmekavci, da ne kazem jadni.

  • Vratiće se rode

    28. april 2024 | 19:38

    Ala kmeče grobari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA