≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan drugi put zaredom poražen od TSC: Odbrana čašćavala, crno-beli sad strepe i za drugo mesto

Vreme čitanja: oko 8 min.

Bledo izdanje crno-belih

  • 95
FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

Ako je poraz u prvenstvenom večitom derbiju uneo mali nemir među navijače Partizana, onda će drugi vezani neuspeh u mečevima sa TSC doneti požar, jer je direktni protivnik za drugu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona prišao Partizanu na samo četiri boda razlike. Crno-beli su izgubili od tima iz Bačke Topole sa 2:1, plaćajući danak očajnoj odbrani, a strelci na meču su bili Aleksandar Ćirković i Aleksandar Jovanović za goste, odnosno Bibars Natho za domaćina.

Za razliku od prethodna dva meča Partizana i TSC, u kojima je prštalo na sve strane i koje su obeležili golovi, treći duel u Humskoj bio u prvih 45 minuta prva šahovskja partija. Nadmudrivanje dva oprezna tima, koji ne rizikuju previše, već drže čvsrto pozicije i čekaju protivnika, mahom u srednjoj zoni, kako bi ga kaznili iz eventuelne greške ili tranzicije.

FK Partizan- FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

Crno-beli su, usled dva vezana večita derbija, imali manje vremena da se pripreme, no, nije se to osetilo na izabranicima Igora Duljaja, koji su odigrali taktički možda i najzrelije poluvreme u prolećnom delu sezone. Uz navedeno, domaćin nije mogao da računa na Svetozara Markovića i Sameda Baždara zbog povreda zarađenih u Kup derbiju, što je dodatno skratilo rotaciju.

Sa povratnikom Saldanjom u postavi, Zahidom na polubočnoj poziciji levo u manevru, te Nathom i Kastiljom kao "osmicama" koje izlaze visoko prilikom organizacije napada rivala, Partizan je dobro otvorio meč. Doduše, uz dva propusta u prvih desetak minuta, kada su gosti iz Bačke Topole dva puta zapretili, prv o preko Stanića, posle direktne lopte Stojića iz poslednje linije, odnosno povratne Đakovca, te Ćirkovića čiji udarac sa boka je bio nešto između centrašuta i šuta i nije predtsvaljao opasnost za golmana Jovanovića.

Isto važi i za TSC, čija formacija sa tri štopera je delovala neprobojno za ofanzivce Partizana, koji su izlazili visoko prilikom organizacije napada iz te zone, no, Lazetićev tim nije paničio. Igrao je svoju igru i pokušao upravo iz poslednje linije loptama preko odbrane da ugrozi crno-bele brzinom Ćirkovića, Pantovića, Đakovca i Stanića da pronađu prostor i dođu do poslednje trećine terena.

Početak meča je bio dinamičan, ali se "razrada" pretvorila u dvadesetominutno nadmudrivanje u suženom prostoru srednje zone, koje je možda u neku ruku bilo i pomalo monotono za prisutnu publiku, ali je ulog jednostavno bio preveliki da bi se timovi u ovoj fazi takmičenja obazirali na lepotu igre.

Kada se činilo da su odbrane "betonirale" pristup golovima, dogodio se propust u odbrani Partizana koji je TSC momentalno kaznio. Bio je to 29. minut, na desnom boku su kombinovali Radin i Cvetković, koji je, koristeći ispadanje Antića i slabu pomoć Zahida, izbacio Pantovića, usledio je trk, potom i centaršut pored neodlučnog Kovačevića za Aleksandra Ćirkovića kome nije bilo teško da sa peterca pogodi mrežu-0:1!

Idealan scenario za TSC, ali kratkog daha, jer su fudbaleri Partizana, pritisnuti "minusom" kremuli žustrije ka golu gostiju, koji se delovali staloženo, ali su počeli i da greše sa tim viškom samopouzdanja. Posle nekoliko solidnih napada, crno-beli su došli u dobru poziciju da ugroze golmana Ilića pošto je na 17 metara srušen Denil Ksstiljo. Loptu je namestio Bibars Natho i u svom stilu, vrlo "mekano" i odmereno pogodio same raklje za-1:1!

Malo je nedostajalo da TSC vrati prednost posle 60 sekundi pošto su Pantović i Ćirković ponovo izigrali odbranu domaćina, ali je udarac završio pored gola. Sa druge strane, Saldanjin pokušaj, posle tečne akcije Kastilja, Natha i Goha završio daleko iznad preške. Bio je to ujedno i poslednji detalj važan pomena u prvih 45 minuta.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

Nastavak gotovo preslikan, uz malo konkretniju igru Partizana na samom početku drugog dela, koja se potom ponovo "utopila" u fizičko nadmudrivanje u centralnom delu terena.

Interesantno je da, i pored zaistra čvrste igre sa obe strane, nije bilo previše prekršaja, ali je zato bilo "more" čistih duela u kojima nijedna strana nije popuštala.

U 53. minutu Partizan je tražio jedanaesterac, pošto je posle centašuta sa levog boka na drugu stativu, Goh pokušao da vrati loptu u centralni deo kaznenog prostora, ona je, tvrdili su crno-beli, udarila Petrovića u ruku tom prilikom, ali je sudija Minaković samo odmahnuo rukom.

TSC je prvi opasniji napad u drugom delu odigrao posle desetak minuta i to pošto je odbrana Partizana ispala na centru i omogućila Pantoviću da se ustremi ka golu, no, sustigao ga je i blokirao Filipović u poslednjem momentu.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

Isti fudbaler je zapretio posle akcije Cvetkovića i Ćirkovića i taj udarac iz mrtvog ugla je okrznuo prečku. Promenio je Duljaj ubrzo posle toga Goha, poslavši na teren Kalulua, dok je sa druge strane Lazetić priliku pružio Jovanoviću umesto Stanića, s tim da je njegova izmena donela rezultat.ć

Bio je to 76. minut i na delu je još jednom bila poroznost odbrane Partizana. Đakovac se izvukao na levom boku, ostao je gotovo sam, centrirao levom nogom, a Saša Jovanović sa svojih 176 centimetara skočio pored Kovačevića, koji em je kasnio, em se nije odvoji od zemlje, te je napadač TSC prikucao loptu glavom za-1:2.

I, po ko zna koji put ove sezone počela je Partizanova trka sa vremenom, koju je Duljaj namerio da "trči" sa Nikolićem umesto Saldanje.

Demoralisana ekipa crno-belih je nekoliko minuta potrošila dok se stabilizovala i u tom periodu je TSC nekoliko puta zapretio, da bi u 85. minutu Duljajev tim uspeo da izjednači, ali je pogodak Denila Kastilja, posle centrašuta Zahida iz prekida, opravdano poništila VAR soba, signalizirajući ofsajd,

Igra je nastavljena, pokušavao je Partizan da se vratio rezultatski, izbori makar remi koji bi ga održao na pristojnih sedam bodova prednosti u odnosu na TSC. Dobio je za tako nešto i nadoknadu od sedam minuta, najpre zbog VAR provere pomenutog gola, no, crno-beli jednostavno nisu našli način da probiju bedem ispred gola TSC...

TOK MEČA

PARTIZAN-TSC 1:2 (Natho 35. minut,/Ćirković 29. minut, Jovanović 76. minut, )

II POLUVREME

90+7. minut - Kraj meča!

90. minut - Igraće se seda minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Žuti karton zaradio je Denil Kastiljo.

85. minut - Pogađa Denil Kastiljo, ali je njegov pogodak poništen posle intervencije iz VAR sobe.

83. minut - Mogao je Miloš Pantović da stavi tačku na meč. Iz nekoliko dodavanja TSC je došao ispred gola Partizana, ali se vezista propisno obrukao

81. minut - Novi žuti karton za ekipu TSC-a, a zaradio ga je defanzivac Miloš Cvetković.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/ Marko Metlaš

76. minut - Gooooooool! Partizan ponovo u rezultatskom minusu. Saša Jovanović postiže pogodak posle samo pet minuta na terenu. Idealno ga je uposlio Ifet Đakovac.

71. minut - Menja i Žarko Lazetić. Umesto Petra Stanića u igri je Saša Jovanović

68. minut - Sve je dobro uradio Miloš Pantović, sem završnog udarca. Oslobodio se čuvara i šutirao, ali neprecizno.

67. minut - Prvu izmenu pravi Igor Duljaj. Umesto Goha na terenu je Aldo Kalulu.

62. minut - Stopostotna šansa za TSC! Ćirković je uposlio Pantovića, a ovaj pogađa okvir gola udarcem iskosa sa desne strane.

59. minut - Drugi žuti karton na meču, a zaradio ga je Milan Radin posle oštrog starta na Gajasu Zahidu.

53. minut - Traže penal fudbaleri Partizana! Odličan centaršut uputio je Antić, loptu je glavom zahvatio Goh, a ona je u ruku pogodila Nemanju Petrovića. Međutim, Minaković je pokazao da se igra nastavi.

49. minut - Mogao je TSC ozbiljnije da zapreti, ali je Radin očajno šutirao i šansa odlazi u nepovrat.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme

42. minut - Pokušao je Saldanja iz prve da iznenadi Ilića. Nije bilo bez rezona, ali lopta odlazi preko gola.

36. minut - Umalo da TSC ekspresno dođe do vođstva. 

35. minut - Gooooool! Dolazi Partizan do izjednačenja! Posle faula nad Denilom Kastiljom Natho je namestio loptu na ivici kaznenog prostora i fantastičnim udarcem pogodio mrežu Ilićevog gola!

33. minut - Žuti karton za fudbalera TSC-a Nemanju Stojića.

29. minut - Goooooool! TSC dolazi do vođstva pogotkom Ćirkovića. odlično je po desnoj strani prošao Pantović i kao na tacni servirao loptu Ćirkoviću, koji je iz neposredne blizine savladao Jovanovića.

22. minut - Odlična lopta Natha ka Saldanji, ali Brazilac pravi faul u napadu.

19. minut - Obe ekipe oprezne u dosadašnjem toku meča. Očito je da su svesni važnosti duela.

FK Partizan-FK TSC Foto: MN Press/ Marko Metlaš

17. minut - Pogrešio je Pejić, crno-beli su poveli kontru, ali su se u presudnim trenucima spetljali i šansa odlazi u nepovrat.

14. minut - Dobra prilika za Bibarsa Natha da ugrozi gol Ilića. Upak, Izraelac pogađa samo živi zid.

7. minut - Preti TSC, međutim Jovanović je na mestu i lako zaustavlja ovaj pokušaj.

FK Partizan- FK TSC Foto: MN Press/Marko Metlaš

5. minut - Pokušao je Natho da pronađe nekog od svojih saigrača u kaznenom prostoru Topolčana, ali Petrović otklanja opasnost.

4. minut - Brza akcija TSC-a. Preskočena sredina terena, utrčao je Ćirković i prosledio Staniću, ali je ovaj bio neprecizan. Dosta sreće za crno-bele.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Partizan: Jovanović - Stojković, Filipović, Kovačević, Antić - Ovusu, Kastiljo - Goh, Zahid, Natho - Saldanja

TSC: Ilić - Đorđević, Pejić, Stojić - Cvetković, Radin, Đakovac, Petrović - Pantović, Stanić, Ćirković

PRE MEČA

Crno-beli su poraženi u prethodna dva derbi susreta, večiti rival je odneo pobedu u prvenstvu, a potom i u Kupu Srbije, te sada sa poljuljanim samopouzdanjem dočekuju tim iz Bačke Topole.

Izabranici Igora Duljaja trenutno imaju 70 bodova, dok njihov naredni rival ima 63, pa bi u slučaju poraza dodatno zakomplikovali svoju poziciju i borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne godine.

Pred ovaj susret strateg Parnog valjka naveo je da je njegova ekipa spremna na ono što ih očekuje jer je ulog ogroman.

- Partizan je iznad svih nas, ja sam tu jedan mali deo istorije i ništa više, uvek imate neke malo naručene tekstove, čak i oni koji nisu naručeni, nije me poljuljalo. Radim posao koliko mogu, imam energije, klub uvek može da nađe bilo koje rešenje, najvažnije je da ekipa bude skoncentrisana na ono što nas očekuje jer je ogroman ulog, jer će većina igrača u sledećoj sezoni, ukoliko sve bude kako treba, da se takmiči za poziciju koja vodi u Evropu.

(Telegraf.rs)

Video: Partizanov igrač sa krvavom glavom nastavio meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Иван

    28. april 2024 | 21:37

    Честитке ТСЦ-у на заслуженој победи која је могла да буде и убедљивија али и овако је одлично, браво ТСЦ

  • BOBA

    28. april 2024 | 21:37

    Dosta su se provlačili,najmanje pet pobeda na mišiće i navlačenje sudija u nadoknadi,realno i TSC,Vojvodina i Čukarički su bolje ekipe od Partizana,sada će i Vojvodina da uzme bodove i biće grčevita borba za drugo mesto

  • Delija

    28. april 2024 | 21:38

    Uhapsite sudiju na,na,na,na,naaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA