≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Goleada u Minhenu, dva penala i rezultat koji prija Realu: Bajern dao 2 gola za 4 minuta, pa "pao" u 83.

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vodio je Real na poluvremenu, zatim su Bavarci okrenuli, ali je Vinisijus postavio konačan rezultat u finišu

  • 0
FK Bajern Minhen Foto: AP/Tanjug

"Prvo poluvreme" polufinala Lige šampiona završeno je bez pobednika, pošto su Bajern i Real u prvoj utakmici u Minhenu odigrali 2:2 (0:1), iako je domaći tim zaslužio da dođe korak bliže finalu u kom nisu bili od 2020. godine!

Tada su ujedno i postali šampioni Evrope poslednji put, kada su minimalnim rezultatom 1:0 savladali Pari Sen Žermen - ekipu koja sa Borusijom iz Dortmunda čini drugi polufinalni par.

Poveo je Real u 24. minutu preko Vinisijusa Žuniora, imao taj gol viška na odmoru, ali je Bajern za samo četiri minuta u nastavku postigao dva pogotka. Najpre Leroj Sane u 53. minutu, a onda i Hari Kejn u 57. iz penala. Na kraju, Vinisijus je u 83. takođe bio precizan sa bele tačke.

Ova dva tima se u zvaničnom meču nisu sastala od 2018. godine, a za razliku od tadašnjeg meča u Minhenu (gost dobio 2:1) Bavarci sada na revanš idu donekle srećniji. Ipak, gledajući sveukupnu situaciju na terenu, morali su da imaju barem taj minimalan kapital.

Bavarci su već u 39. sekundi imali zicer preko Sanea, u situaciji jedan na jedan šut mu je odbranio Lunjin, a dominaciju domaćina Real je sasekao na polovini prvog dela. Sjajan lopta Tonija Krosa i rutinska realizacija Brazilca - 0:1, uz grešku defanzivca domaćina Kima.

Kejn je u 42. minutu odlično gađao iz slobodnog udarca, mada je lopta prohujala tik pored stative, da bi Manuel Nojer u 51. zaustavio udarac reprezenttativnog kolege Krosa.

Samo dva minuta kasnije Alijanc Arena je proključala. Sane je bio u kaznenom prostoru, opalio je levicom neodbranjivo i na semaforu je stajalo 1:1.

Slavlje domaćeg tima se nije ni stišalo, a francuski sudija Klermon Turpan je već pokazao na belu tačku. vaskez je oborio Musijalu, a Kejn je bio hladnokrvan - 2:1.

Grešku Bajerna na sredini terena Vinisijus umalo nije kaznio u 64. minutu. Međutim, izblokiran je u situaciji kada je možda trebalo da doda Rodrigu, dok mu je šut u 79. zaustavio Nojer. Bajern je između te dve prilike zapretio prko Kejna (lopta prohujala pored stative) i Dajera posle kornera.

I onda, kada se najmanje očekivalo, Real je dobio penal. Okrenuo je Rodrigo Kima, ovaj ga oborio rukama, a Vinisijus je bio siguran sa bele tačke.

Revanš meč polufinala LŠ između Reala i Bajerna biće odigran osmog maja u Madridu.

FK BAJERN MINHEN - FK REAL 2:2 (0:1)

(Sane 53, Kejn 57 pen - Vinisijus 24, 83 pen)

Bajern: Nojer, Kimih, Dajer, Kim, Mazraui, Lajmer, Miler (Gnabri 80), Gorecka (Gereiro 46), Musijala, Sane (Dejvis 87), Kejn.

Real: Lunjin, Lukas Vaskez, Ridiger, Naćo (Kamavinga 65), Mendi, Čuameni, Kros (Dijaz 75), Valverde, Belingem (Modrić 75), Vinisijus, Rodrigo (Hoselu 87).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA